Descopera cele mai noi tendinte in domeniul retail-ului “Romanian Retail Convention” pe 1 octombrie

Retail-300x250Expo Media, membru Marketing Insiders Group, aduce in prim plan cele mai noi tendinte in domeniul retail-ului la a doua editie a evenimentului “Romanian Retail Convention”, ce va avea loc in data de 1 octombrie 2014, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Conform studiilor desfasurate de Oficiul European de Statistica (Eurostat), in luna iunie, Romania a inregistrat o crestere de 10% in domeniul retail-ului comparativ cu aceeasi perioada din 2013 si s-a clasat pe locul al doilea in topul cresterilor inregistrate de tarile membre ale Uniunii Europene, dupa Luxemburg (12,9%). La nivelul Uniunii Europene, vanzarile de produse non-alimentare au crescut cu 3.5%, iar vanzarile de alimente, bauturi si tigari au urcat cu 1.8%.

Expo Media va reuni speakeri cu un puternic impact in retail-ul romanesc la a doua editie a conferintei “Romanian Retail Convention”, care va avea loc in data de 1 octombrie 2014 in incinta JW Marriott Bucharest Grand Hotel: Stefan Liute, Strategy Director, Storience; Gabriel Pavel, Sales & Marketing Director, Romanian Business Consult, Radu Batrinu, Marketing Director, Flanco; Cristian China-Birta(Chinezu) bloger si antreprenor online, Radu Tanase, General Manager si Partener, Calif.

Pentru a mentine trendul ascendent in piata de profil, jucatorii din retail trebuie sa fie pregatiti pentru cerintele clientului modern: mai precaut, mai conectat – verifica informatia din mai multe surse – si mai versatil. La nivel national 41% dintre cumparatori sunt consumatori digitali, fata de 62% la nivel global, conform unui studiu realizat de Ernst & Young in 2014. Asadar, avem 1.2 milioane de consumatori digitali cu varsta de peste 18 ani in Romania, care urmaresc ratingurile produselor pe internet si avanseaza cu pana la 60% in decizia de cumparare prin demersuri in mediul online.

Conform studiului Ernst & Young, 53% dintre romani au declarat ca sunt fideli fata de brandurile de automobile, imbracaminte, produse alimentare, electronice si electrocasnice. Doar 42% dintre respondenti sunt loiali brandurilor de telefonie mobila / servicii de internet, asigurari, servicii publice, servicii medicale, imprumuturi bancare.

Atat in cazul serviciilor cat si in cel al produselor, romanii sunt dispusi sa plateasca in plus pentru disponibilitate imediata.

Retail-300x250

“In lumina ultimelor schimbari demografice si luand in considerare evolutia segmentului de noi clienti, raspandirea formatelor noi de retail, precum si colaborarea mult mai stransa intre retailer si producatori, anul 2015 si cei care urmeaza se anunta plini de provocari si oportunitati. Aceste provocari pot fi abordate cu solutii de tehnologia informatiei (care se refera la mobilitate, date cu stocare mare, integrare online, externalizarea proceselor). Trebuie sa intelegem aceste noi directii si sa aplicam solutii internationale in mediul pietelor locale.”declara Gabriel Pavel, Sales & Marketing Director, Romanian Business Consult.

“Piata romaneasca de retail se concentreaza obsesiv pe o singura nevoie a maselor de consumatori: preturile cat mai mici. Nu subestimez deloc importanta acestui aspect pentru romanul de rand care intra intr-un magazin, dar cred ca in viitor diferentierea generatoare de profituri (si pentru retaileri si pentru branduri) va veni dintr-o preocupare mai echilibrata pentru mai multe tipuri de nevoi, inclusiv altele decat pretul cel mai mic.” declara Stefan Liute, Strategy Director, Storience.

Conferinta se bucura de sprijinul partenerilor: Romanian Business Consult – in calitate de Gold Partner si Customer Service School si Mystery Shopping Agency – Supporting Partners.

Romanian Retail Convention este sustinuta si de partenerii media: Retailers, Adhugger, Iqads, Retail-fmcg, Doing Business, Marketing Portal, Romania Libera, 9AM, Business Live, MediaTrust.

Pentru mai multe informatii privind conditiile de participare si oportunitatile de sponsorizare ne puteti contacta telefonic: 0731 141 414 sau prin e-mail: laura.galos@expomedia.ro.

Agenda completa a evenimentului si alte informatii sunt disponibile online: http://www.conference-
arena.com/romanian-retail-convention.

Despre M.I.G
Marketing de exceptie din 2004.
Descoperiti o noua generatie de business! Marketing Insiders Group se aseamana cu usurinta unui MIG: putere, viteza, inaltimi, independenta, impact. Am reunit experti de top din aria de marketing, traineri, consultanti si specialisti, toti sub acelasi acoperis, acela al viziunii care deschide orizonturi ambitioase de business. Cuvinte si cifre: peste 50 de branduri internationale in portofoliu; peste 100 de conferinte de business de nisa: www.conference-arena.com; competente ATL, BTL si TTL; membri al juriului Stevie Awards (categoria Sales & Customer Service) de mai bine de 5 ani.

Posted Under
Fără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *