Din punct de vedere macroeconomic astăzi România este o țară de invidiat, a declarat V. Pambuccian

macroeconomie-1024x682Liderul grupului parlamentar al minorităților naționale, Varujan Pambuccian, a declarat marți că din punctul de vedere macroeconomic „România este o țară de invidiat”.

„Trebuie să remarcăm un lucru pozitiv: din punct de vedere macroeconomic astăzi România este o țară de invidiat. Dacă ne uităm la cum arată indicatorii macroeconomici ai țărilor considerate puteri mari economice și comparăm cu indicatorii noștri constatăm că suntem o țară de invidiat. Sper să reușiți, fiind așa cum suntem acum, să trecem de focul care urmează și care va fi mult mai mare și care se va întâmpla probabil în următorii trei ani în care eu cred că vom asista la finalul celor două jocuri piramidale care au produs depresia economică în care suntem acum. Probabil că atunci va trebui să regândim mecanismul monetar, să reinventăm foarte multe lucruri, să fim creativi.
Deocamdată mergem așa cum scrie la carte, cu un acord care rău nu face, face bine și ne dă timp și timpul ăsta e foarte prețios și va trebuie sa-l folosim, să ne pregătim cum trebuie pentru ce urmează. E bine că nu creștem taxele și impozitele. Vă propun să avem discuții și despre perioada care urmează, așa cum se face în parlamentele multor țări și e bine să găsim o soluție echilibrată, rațională, cu șanse ca impactul a ceea ce urmează să fie cât mai mic asupra României”, a spus Pambuccian în plenul reunit al celor două Camere.

 

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *