Doi romani au lansat YouReply, cea mai nouă reţea de socializare bazată pe întrebări şi răspunsuri

logo YouReplyPe 28 martie 2013, doi tineri antreprenori români, Sebastian Maraloiu şi Manuel Boca, au lansat platforma de  socializare YouReply (www.youreply.net), o reţea bazată pe întrebări și răspunsuri ce se adresează tinerilor  din întreaga lume. Noutatea platformei constă în faptul că este foarte ușor de utilizat și permite o interacţiune mult mai puternică și personală între utilizatori în comparaţie cu alte platforme de același profil.

Oamenii iubesc să fie conectaţi cu alţi oameni. În 2012, numărul utilizatorilor de reţele sociale la nivel global a  fost de 1,4 miliarde, iar previziunile anunţă o creștere de 16,3% în 2013. Conform studiului „Social Media  around the world„ realizat de InSites Consulting în 2012, peste 70% dintre utilizatorii de internet folosesc cel puţin o reţea socială, iar procentul se apropie de 100% când vorbim de tineri între 14 și 25 de ani, targetul principal al YouReply.

Mai mult decât atât, majoritatea tinerilor din ziua de azi sunt extrem de curioși și au  constant întrebări la care și-ar dori răspunsuri cât mai variate, de la alţi oameni din întreaga lume. Această curiozitate și apetitul pentru cunoaștere le sunt alimentate de tehnologia actuală care le permite accesul  foarte rapid și ușor la informaţii și oameni aparţinând altor culturi și zone geografice.

Sebastian Maraloiu, cofondator al YouReply, explică: „În ultima vreme, reţelele sociale au devenit foarte  formale, interacţiunea bazându-se în principal pe discuţii cu prieteni. Totuși, nevoia de interacţiune a tinerilor  nu ar trebui să se limiteaze doar la atât. De aceea am creat YouReply, o reţea unde tinerii își pot face prieteni din orice colţ al lumii și unde poti afla zilnic lucruri noi și interesante de la oameni apartinând altor culturi.
Consider că reţeaua are potenţialul de a deveni un catalizator al conversaţiilor la nivel global prin intermediul întrebărilor și răspunsurilor aducând astfel Romania pe harta mondială a ţărilor dezvoltatoare ale celor mai importante reţele sociale.”

YouReply oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și crea un profil, de a pune întrebări și de a urmări alţi membri pentru a le răspunde la întrebări. Există trei modalităţi de a pune întrebări pe YouReply: către cei care te urmăresc, către toţi utilizatorii sau doar către un alt utilizator al platformei. Întrebările și răspunsurile sunt apoi afișate pe profil utilizatorilor unde pot fi văzute și de alţi membri care se pot alătura discuţiilor.
YouReply se bucură deja de un răspuns foarte bun din partea tinerilor din întreaga lume având în vedere că, în doar o lună de la lansare, peste 14.000 de utilizatori s-au înregistrat pe reţea. În momentul de faţă, cele mai bine reprezentate naţiuni pe YouReply sunt SUA, Danemarca, Brazilia și Anglia.

Vasi Flori, Romania, utilizator al YouReply: „Obișnuiesc să intru pe site de fiecare dată când mă
plictisesc. Iubesc să răspund la întrebări. Ce-mi place cel mai mult la YouReply e că pot vorbi cu persoane din
toată lumea.”

Jack Wills, Anglia, utilizator al reţelei: „Îmi place YouReply pentru că pot să pun întrebări prietenilor și să îmi
fac prieteni noi! Îmi place să-mi petrec ore întregi căutand întrebări interesante și amuzante la care să
răspund.”

În ceea ce privește planurile de viitor, YouReply își propune să aducă o serie de îmbunătăţiri platformei
pentru a crește și mai mult interactivitatea și numărul de utilizatori. Printre acestea se numară adaugarea
unui sistem de recomandare de noi prieteni cu care poţi intra în contact precum și posibilitatea creării de
grupuri în funcţie de preferinţe sau hobby-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *