Eugen Teodorovici: Guvernul României a aprobat un nou împrumut cu o valoare de peste 900 mil lei pentru plata beneficiarilor de fonduri europene

eugen_teodorovici_51787700Guvernul României a aprobat în ședința de pe 26 martie a.c., un nou împrumut de la Trezoreria Statului pentru a pune la dispoziția Autorităților de Management ale programelor operaționale resursele necesare pentru plata facturilor către beneficiarii de fonduri europene.

‘Guvernul României a aprobat un nou împrumut cu o valoare de peste 900 milioane de lei, prin care asigură resursele necesare pentru plata beneficiarilor de fonduri europene. Astfel, Guvernul României continuă angajamentul ferm de a susține implementarea proiectelor finanțate din fondurile UE și, implicit, procesul de absorbție rapidă a fondurilor structurale și de coeziune’, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Noile fonduri vor fi folosite pentru efectuarea de plăți către beneficiarii proiectelor implementate în cadrul a trei programe. Astfel, pentru efectuarea de plăți către beneficiarii Programului Operațional Regional au fost alocate fonduri în valoare de 360 milioane de lei, pentru achitarea facturilor către beneficiarii Programului Operațional Sectorial Mediu o sumă de aproximativ 294 milioane de lei, iar pentru cei ai Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice o sumă de 255 milioane de lei.

One thought on “Eugen Teodorovici: Guvernul României a aprobat un nou împrumut cu o valoare de peste 900 mil lei pentru plata beneficiarilor de fonduri europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *