Eugen Teodorovici: Peste 3 mld EUR sunt alocate pentru a sprijini activitatea IMM-urilor

Eugen-Teodorovici-1572Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat vineri la Atena că pentru sprijinirea activității IMM-urilor sunt alocate peste trei miliarde de euro, conform propunerii de Acord de Parteneriat transmise Comisiei Europene la sfârșitul lunii martie, se arată într-un comunicat de presă.

Ministrul Teodorovici a participat vineri la Reuniunea ministerială informală a miniștrilor responsabili pe tema politicii de coeziune, organizată de președinția greacă, la Atena. Temele principale ale întrunirii au fost pregătirile pentru utilizarea fondurilor europene alocate statelor membre pentru perioada 2014-2020, cu accente pe dezvoltarea urbană și pe susținerea activității IMM-urilor.

‘În perioada de programare 2014-2020, peste trei miliarde de euro sunt alocate pentru a sprijini activitatea IMM-urilor, conform propunerii de Acord de Parteneriat transmise Comisiei Europene la sfârșitul lunii martie. Proiectele IMM-urilor vor fi finanțate prin Programul Operațional Regional, Programul Operațional Competitivitate, Programul Național pentru Dezvoltare Rurală, dar și prin Programul Operațional pentru Pescuit. Totodată, am prevăzut mai multe tipuri de activități care vor susține indirect activitatea firmelor din această categorie. Acordăm o atenție deosebită sprijinirii activității IMM-urilor în condițiile în care analizele arată că în România sunt doar 20 de IMM-uri la o mie de locuitori, număr de trei ori mai mic decât media înregistrată la nivelul UE’, a spus Teodorovici.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *