Eugen Teodorovici: Putem recupera decalajul privind utilizarea fondurilor europene

teodoroviciRomânia poate avea șansa de a recupera decalajul înregistrat în zona utilizării fondurilor europene, dacă procesul de cheltuire a acestor sume va fi realizat pe întreaga durată a anului viitor, dar și în prima jumătate a anului 2016, a declarat marți Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, cu ocazia “Topului Național al Firmelor Private din România’, organizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

‘Dacă vom fi preocupați de cheltuirea banilor europeni pe întreaga durată a anului viitor, dar și în prima jumătate a anului 2016, atunci România poate avea șansa de a recupera decalajul înregistrat în zona utilizării fondurilor europene. Noi vom pune la dispoziție toată suma de la bun început, pentru a putea fi utilizată cât mai rapid. În acest moment, există trei puncte de interes pentru Ministerul Fondurilor Europene. Primul punct se referă la sprijinirea tuturor actorilor din mediul privat, prin realizarea unei rețele de informare la nivel național. Un al doilea punct de interes este legat de procesul de finanțare și garantare. Ca finanțare europeană, vorbim deja de peste patru miliarde de euro — bani destinați mediului privat. Întreprinderile mari vor dispune de o finanțare de patru milioane de euro, în timp ce întreprinderile mici vor avea la dispoziție suma de un milion de euro. De asemenea, există un disponibil de 4,2 miliarde de euro pentru formarea capitalului uman, banii urmând să fie utilizați pentru o formare profesională în concordanță cu cerințele pieței’, a afirmat Eugen Teodorovici.

Potrivit acestuia, ministerul pe care îl conduce pune un accent deosebit și pe procesul de simplificare a accesării fondurilor europene.

sursa:Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *