Eugen Teodorovici: Romania ar putea ajunge la o absorbtie a fondurilor europene de peste 80% in 2015

Eugen-TeodoroviciMinistrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri, la RFI, că România ar putea ajunge în acest an la o absorbție a fondurilor europene de peste 80%, corespunzătoare cadrului financiar 2007-2013.

În același timp, Teodorovici atrage atenția că anul 2015 este un an într-adevăr dificil, pentru că se suprapun două perioade de programare.

“În primul rând, este cea care se termină în 2015, 2007-2013, din care noi trebuie să atragem cât mai mult ca să câștigăm. (…) România, să nu uităm, a pierdut aproape cinci ani și jumătate în care, practic, nu a făcut absolut nimic, a avut o rată de absorbție foarte aproape de zero. Eu estimez în acest an că vom ajunge și poate chiar putem depăși peste 80% din ceea ce Comisia ne-a alocat pentru actualul cadru financiar”, a declarat la RFI Eugen Teodorovici.

În opinia sa, trebuie să existe o mobilizare atât din partea administrației centrale și locale, dar și a consultanților, firmelor de construcții, a tuturor celor care sunt parte sau parteneri la acest proces.

“Chiar dacă avem un sistem poate mai simplu, poate mai eficace, dacă facturile nu vin într-un ritm foarte ridicat de decontare, după aceea este greu să ajungem la final de an la nivelul de care v-am spus puțin mai devreme”, a argumentat Teodorovici.

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *