Eugen Teodorovici: România poate fi la final de 2014 un model de atragere a fondurilor europene cu un sistem nou

imagesMinistrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a participat pe 22 mai 2014, la semnarea contractelor din cadrul ‘Polului de Competitivitate FARMATERM’, la Prefectura din Oradea, cu beneficiarii proiectelor, alături de premierul Victor Ponta, vicepremierii Liviu Dragnea și Daniel Constantin, de președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, dar și alături de prefectul Bihorului, Claudiu Pop.

‘Acest cumul de proiecte are o importanță deosebită pentru zona aceasta, dar și pentru întreaga țară în ansamblu. Obiectivul principal al evenimentului de astăzi constă în îmbunătățirea vizibilității Polului de Competitivitate FARMATERM prin promovarea acestuia pe piața internă și internațională în vederea construirii imaginii de brand de pol. Proiectul vizează obținerea de produse inovative pe bază de spirulină și substanțe active din apa geotermală, iar prin colaborările cu universități de prestigiu din România, Republica Moldova, Ungaria (Debrecen) și prin crearea de parteneriate cu organizații din străinătate, se dă o și mai mare notă de seriozitate și garanție că semnarea de astăzi reprezintă un pas înainte pentru industria farmaceutică și chimică din România’, a declarat ministrul Eugen Teodorovici.

Totodată, proiectul prevede înființarea unui număr de 30 de posturi pentru manageri și personal pentru implementarea proiectelor, 15 ingineri și tehnicieni pentru administrarea clădirilor și întreținerea instalațiilor si 119 posturi în producție.

Ministrul Fondurilor Europene a arătat că România reușește să atragă fondurile alocate de Uniunea Europeană, dovada cea mai clară fiind faptul ca din mai 2012 și până în prezent, țara noastră a solicitat peste 5 miliarde de euro. În aceeași perioadă, România a și încasat o sumă de peste 5 miliarde de euro, în timp ce în anii anteriori, s-a primit doar suma de 1,4 miliarde de euro din fondurile europene alocate de Comisie.

‘Suntem pe un drum bun în ceea ce privește atragerea fondurilor europene în țara noastră. Am simplificat sistemul și am dus România acolo unde merita să fie, pe un loc consolidat în Europa. În următoarele două săptămâni vom primi, probabil, comentarii pe textul formal al Acordului de Parteneriat, iar în această vară va avea loc și semnarea. Este un pas deosebit de important pentru România, următoarea perioadă de programare fiind una în care nu ne permitem să comitem greșelile fostei guvernări, ci să cheltuim toți banii europeni alocați țării noastre. România poate fi la final de 2014 un model de atragere a fondurilor’, a subliniat Eugen Teodorovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *