Eugen Teodorovici: Vom începe anul acesta implementarea fondurilor europene alocate pentru 2014-2020

Eugen-Teodorovici-1572România va începe în acest an implementarea fondurilor europene alocate pentru perioada de programare 2014 – 2020, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, potrivit unui comunicat de presă.

Ministrul a efectuat miercuri o vizită oficială la Bruxelles, unde a participat la reuniunea Consiliului Afaceri Generale dedicată politicii de coeziune.

“Fondurile europene structurale și de investiții sunt principalul instrument de combatere a efectelor crizei economice și de menținere a creșterii sustenabile în Europa. În cadrul dezbaterii am subliniat că trebuie depuse toate eforturile pentru a simplifica procedurile de implementare a fondurilor europene și pentru a multiplica efectul acestora în economie”, a spus Teodorovici, după după participarea la reuniune.

Ministrul a precizat că în cadrul reuniunii s-a discutat și despre extinderea eligibilității cheltuielilor efectuate în perioada de programare 2007 — 2013.

“Această idee este susținută de Slovacia, dar beneficiază și de sprijinul altor state membre. În ceea ce privește perioada de programare 2014 — 2020, având în vedere constrângerile bugetare, trebuie să luăm măsuri urgente pentru a începe, cât mai repede, implementarea fondurilor alocate pentru perioada de programare 2014 — 2020. Mizăm pe răspunsurile prompte ale Comisiei Europene pe marginea programelor operaționale prin care România urmează să atragă fondurile alocate. România va începe în acest an implementarea fondurilor europene alocate pentru perioada de programare 2014 — 2020”, a mai spus Teodorovici.

sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *