Euronet îşi dublează reţeaua independentă de ATM-uri din România

Euronet-worldwide-logoEuronet Services SRL, filiala din România a Euronet Worldwide, Inc. (NASDAQ: EEFT) a anunţat achiziţionarea a 200 de ATM-uri de la Banca Comercială Carpatica, dublându-şi astfel flota actuală de ATM-uri în România la 400 de dispozitive.

De asemenea, banca a semnat un acord de participare la reţeaua partajată de ATM-uri a Euronet şi un contract pentru POS acquiring şi servicii de emitere carduri.

Euronet este cel mai mare grup pan-european care gestionează reţele independente de ATM-uri în 13 ţări. Bazându-se pe cei 20 de ani de experienţă în procesarea tranzacţiilor, pe infrastructura extinsă şi diversitatea serviciilor, Euronet le oferă băncilor o propunere de valoare, constând în achiziţionarea activelor ATM, în cele mai bune condiţii de pe piaţă.

Euronet este singurul operator al unei reţele partajate din România. Cu acest acord, cinci bănci participă acum la reţeaua de bancomate Euronet care acoperă în prezent toate cele 41 de judeţe din România.

ATM-urile achiziţionate din cadrul sucursalelor băncii vor fi inscripţionate şi cu brandul Euronet, în timp ce ATM-urile din afara sucursalelor Băncii Comerciale Carpatica vor fi marcate doar cu brandul Euronet.

„Clienţii sunt câştigători clari în urma acestui parteneriat – având acces la o reţea mai amplă, fără costuri suplimentare. Acest acord nu doar dublează volumul reţelei, ci şi creşte calitatea serviciilor, prin sporirea timpului de disponibilitate al reţelei şi plasarea ATM-urilor în cele mai bune locaţii – a declarat Johan Gabriels, CEO al Băncii Comerciale Carpatica. „Suntem încrezători că acest proiect va aduce beneficii pe piaţa din România. Împreună cu Euronet – un furnizor cu o vastă experienţă în domeniu – vom continua să punem la dispoziţie soluţii de top în România”, a adăugat dl. Gabriels.

„Ne bucurăm de extinderea relaţiei noastre cu Banca Comercială Carpatică prin prima achiziţie de reţea de bancomate din România. Această piaţă este extinsă şi în creştere şi considerăm că prin achiziţionarea acestor ATM-uri, vom oferi băncii şi clienţilor acesteia aceleaşi beneficii de care au avut parte partenerii noştri din alte pieţe. Suntem entuziasmaţi să iniţiem progresul în acest domeniu în România şi suntem nerăbdători să ne extindem prin tranzacţii similare în viitor”, a declarat Nikos Fountas, Vice Preşedinte Executiv şi Managing Director Euronet, Europe EFT.

Despre Euronet Worldwide, Inc.
Euronet Worldwide este un lider în industria de procesare a tranzacţiilor electronice financiare. Compania oferă soluţii de procesare de plăţi şi tranzacţii pentru instituţii financiare, retaileri, furnizori de servicii şi clienţi persoane fizice. Portofoliul de servicii include soluţii complete de externalizare a administrării terminalelor tip ATM şi POS, emitere de carduri şi acceptare la comerciant, dezvoltare soluţii software, transfer de bani pentru persoane fizice, plăţi facturi şi distribuţia de vouchere electronice pentru reîncărcarea cartelelor de telefonie mobilă şi alte servicii preplătite.

Reţeaua globală de terminale administrate de Euronet Worldwide este cuprinzătoare, incluzând 18.311 bancomate, aproximativ 68.000 terminale EFT-POS şi un portofoliu în creştere de carduri de debit şi credit administrate în 43 de ţări; soluţii software pentru servicii de carduri; o reţea de aproximativ 665.000 terminale POS pentru reîncărcarea cartelelor preplătite de telefonie mobilă instalate în aproximativ 294.000 de locaţii ale comercianţilor în 35 de ţări; o reţea de transfer de bani de aproximativ 216.000 de locaţii deservind 135 de ţări. Având sediul central în Leawood, Kansas, SUA şi 52 de birouri în toată lumea, Euronet deserveşte clienţi în aproximativ 155 de ţări. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi site-ul companiei la www.euronetworldwide.com.

Euronet Worldwide este prezentă pe piaţa din România de peste 10 ani oferind servicii de procesare tranzacţii, autorizare, emitere de carduri, gateway către organizaţiile de carduri, platforma software pentru procesare tranzacţii financiare electronice, servicii externalizate pentru administrare de reţele de bancomate şi POS-uri, reţea independentă de bancomate şi depomate. Din 2011, Euronet Worldwide este liderul Reţelelor Independente de ATM-uri din România având mai multe bănci partenere în cadrul reţelei de ATM-uri de tip „shared”. Acest parteneriat permite băncilor să răspundă mai bine nevoilor clienţilor prin extinderea punctelor de prezenţă ATM în locaţii cu trafic intens, creând eficientizări operaţionale şi beneficiind de reduceri de costuri, fără investiţii suplimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *