Experți internaționali premiază cele mai bune vinuri românești

vinul.ro-2013Vinurile românești vor fi puse sub lupa juraților străini în cadrul competiției Premiile de Excelență Vinul.Ro 2013, eveniment aflat la cea de-a cincea ediție, care se va desfășura la Casa Vernescu, în perioada 12-15 noiembrie.

Concursul aduce la București unii dintre cei mai mari specialisti din industria vinului la nivel internațional, dar și o premieră mondială pentru competițiile de acest gen, analiza probelor incluzând și vin cumpărat direct de la raft.

Noutate absolută la nivel internațional

Concursul Premiile de Excelență este singura competiție la nivel internațional unde se analizează și probe cumpărate direct de la raft, de către organizatori. În afara de această secțiune dedicată vinurilor de retail, concursul mai are încă două secțiuni: una pentru vinuri non-retail și o secțiune pentru vinurile neîmbuteliate încă, dar disponibile exclusiv către restaurante și magazine specializate. Anul acesta în concurs au fost înscrise peste 320 de probe de vin, peste 170 dintre acestea fiind înscrise direct de producători, restul fiind achiziționate de către organizatori direct de pe rafturile magazinelor.

Cei mai buni specialiști din lume ai vinului ajung la București

Din comisiile de jurizare vor face parte unii dintre cei mai cunoscuți specialiști la nivel internațional, degustători și jurnaliști de vinuri, cu o vastă experiență în acest domeniu, care vor ocupa și poziția de presedinte de juriu. Acestora li se vor alătura și specialisti din România — somelieri, bloggeri de profil și manageri de magazine specializate și restaurante, persoane cu amplă influență în domeniul lor de activitate.

Juriul Premiilor de Excelență Vinul.Ro 2013 va fi prezidat de: Michel Blanc (Franța) — directorul Sindicatului Viticultorilor din Chateauneuf du Pape, Anne Serres (Franța) — degustător și jurnalist al revistei Terre de Vins, Pierre Thomas (Elveția) — jurnalist și membru în comisiile de jurizare al mai multor concursuri internaționale și Ryan Opaz — comunicator, specialist în promovare și jurat al mai multor competiții internaționale.

Vinurile romanesti vor fi medaliate în cadrul Serii de Gală

Cele mai bune vinuri românești prezente pe piața autohtonă și nu numai vor fi medaliate în cadrul unei Seri de Gală, ce va fi organizată pe 15 noiembrie, la Casa Vernescu, începând cu orele 19.00.

Printre obiectivele concursului ‘Premiile de Excelență Vinul.Ro’ se numără promovarea vinurilor de bună calitate, încurajarea producției și a consumului responsabil de vin, informarea și educarea publicului în domeniul vinurilor și prezentarea ultimelor tendințe din industrie. De asemenea, medaliile și distincțiile câștigate în cadrul competiției pot reprezenta un criteriu important și de încredere în influențarea deciziei de cumpărare a vinurilor de către consumatori.

‘Premiile de Excelență Vinul.Ro’ reprezintă cel mai important concurs al industriei vinurilor din România, aflându-se la cea de-a 5a ediție. Evenimentul se va desfășura în perioada 12 — 15 octombrie, în București, la Casa Vernescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *