Facebook cumpără o tehnologie pentru măsurarea eficienţei reclamelor

facebook-logoFacebook a încheiat un acord de achiziţie de la Microsoft a tehnologiei Atlas Solutions, o platformă prin care va putea măsura eficienţa reclamelor plasate pe site-ul propriu şi pe cele ale altor companii.

Termenii acordului nu au fost dezvăluiţi, dar preţul de cumpărare ar putea fi, potrivit unor informaţii, sub cel de peste 6 miliarde de dolari plătit de Microsoft pentru Atlas atunci când a preluat dezvoltatorul tehnologiei, compania AQuantive, în 2007, relatează Financial Times.

Pentru Microsoft, vânzarea face parte din efortul de a scăpa de achiziţia neperformantă a AQuantive. Anul trecut, Microsoft a şters aproape în totalitate valoarea comercială a achiziţiei.

Pentru Facebook însă această tehnologie este esenţială pentru a dovedi furnizorilor de publicitate pentru că postarea de reclame pe site-ul său va duce la creşterea vânzărilor.

„Advertiserii au cerut o măsurare mai bună a eficienţei reclamelor. Achiziţia Atlas ne permite să progresăm în această direcţie”, a declarat Brian Boland, director de marketing la Facebook.

Principalul avantaj adus de tehnologia Atlas este că măsoară performanţele reclamelor pe Facebook comparativ cu reclamele similare postate pe alte site-uri.

 

Sursa articol Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *