Florin Jianu: A fost adoptata ordonanta de urgenta pentru emiterea online a certificatelor pentru datorii

jianu_florinFirmele din România vor putea obține online certificatele care atestă eventualele datorii la bugetul de stat sau la bugetul local, necesare în relația cu ANAF, cu finanțatorii și cu alți parteneri de afaceri, în baza unei ordonanțe de urgență adoptată, joi, de Guvern, a declarat, vineri, ministrul delegat pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism, Florin Jianu, într-o conferință de profil.

„Joi  a trecut în ședința de guvern ordonanța de urgență prin care Ministerul Finanțelor a creat suportul legislativ pentru digitalizarea activității ANAF în raporturile cu contribuabilii, privați sau publici. La cererea ministerului pentru IMM, certificatele de datorii la bugetul de stat sau bugetul local, precum și alte înscrisuri pentru IMM-uri, vor fi eliberate online în foarte scurt timp. Acest proces de digitalizare îl consider extrem de important pentru că debirocratizarea și eficiența măsurilor sunt foarte importante. Prin digitalizare se poate face acest lucru”, a explicat ministrul delegat pentru IMM-uri.

Astfel, firmele vor fi scutite de „drumuri nesfârșite” pentru a obține aceste certificate de datorii de la bugetul de stat sau de la cel local, necesare atât în relația cu ANAF, cât și în relația cu finanțatorii și partenerii de afaceri.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *