Fraud Management & Operational Risk Forum: Cel mai mare risc pentru sectorul public este hackingul

Banner_Fraud_Forum_300x200 (1)In data de 30 aprilie 2014 a avut loc cea de-a 5-a editie a Fraud Management & Operational Risk Forum, in cadrul JW Marriott Bucharest Grand Hotel, un eveniment de business de nisa organizat de Expo Media – part of Marketing Insiders Group.

Cu ocazia Fraud Management & Operational Risk Forum, Expo Media a adus impreuna industria locala de combatere a fraudei si a riscului operational din organizatii apartinand atat sectorului public, cat si privat, pentru a pune in lumina provocarile prezente si de viitor ale industriei, la nivel local si mondial.

Peste 60 de reprezentanti ai domeniului au participat la eveniment si au interactionat pe subiecte de larg interes pentru comunitatea locala de afaceri, anticipand, cu ajutorul statisticilor, viitorul in domeniul fraudei si al riscului operational din Romania, comparativ cu tendintele din strainatate.

Concluzia unanima a speakerilor de la editia a 5-a a Fraud Management & Operational Risk Forum este ca in anul in curs si pe viitor se asteapta o crestere a actelor frauduloase online, in toate domeniile de activitate.
Iata ce spun cifrele la nivel mondial, statistici evidentiate in discursul sau de catre Mihai Tanase, Senior Manager, IT Advisory, KPMG Romania:
• 71% din totalul amenintarilor raportate sunt hackingul, virusii si furtul de identitate.
• Sectorul public, industria bancara si industria transporturilor sunt cele mai expuse riscurilor.
• Cel mai mare risc pentru sectorul public este hacking-ul, iar pentru industria bancara phishing-ul.

Ana Sebov – Senior Manager Forensic Services, PwC, a confirmat incidenta in crestere a criminalitatii online, prezentand date oficiale ale studiului PwC Global Economic Crime Survey 2014:
• 1 din 3 companii s-au confruntat cu fraude.
• Peste 1 % din companii au avut de-a face cu fraude online de peste 100 milioane de dolari.
• Timpul mediu pana cand o frauda este descoperita: 18 luni.

Recomandarea expertilor pentru companii este sa nu simplifice riscurile si sa aplice un sistem integrat de zi cu zi, care sa se adapteze la nevoile oamenilor.

Editia de anul acesta a conferintei de nisa s-a bucurat de prezentari interactive si insight-uri utile pentru public, direct de la experti recunoscuti ai domeniului, precum: Ana Sebov – Senior Manager Forensic Services, PwC, Aurelia Chitu – Fraud Specialist, SRI, Radu Niculiu – Managing Partner, B.st Media Concept, Bogdan Fota – CEO, Ba-Management Services, Mihai Tanase – Senior Manager, KPMG Romania, Mihai Ghita – Business Development Manager, Q-East Software.

Organizarea evenimentului a beneficiat de sustinerea ACFE in calitate de partener strategic, Customer Service School, Q-East Software si KeysFin – parteneri, precum si de expunerea media asigurata de: Contact Center Magazine, Marketing Portal, Manager.ro, Doing Business, Busines Forum, 9AM, Business Live.
Pentru mai multe informatii si materiale informative de la eveniment va invitam sa accesati www.conference-arena.com.

Despre Expo Media
Expo Media, membru Marketing Insiders Group, asigura servicii de marketing integrat inca din 2004. Avand competente din multiple arii precum ATL, BTL, TTL si consultanta de tip “customer centricity”, echipa Expo Media se bucura de un portofoliu vast si variat de clienti, cu care desfasoara parteneriate de incredere, pe termen lung. In ultimii ani compania a facut parte din juriul Stevie Awards (Categoria “Sales & Customer Service”) si a demarat proiecte unice in Romania, precum www.conference-arena.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *