Garanti Bank a atras 300 MIL LEI printr-o emisiune de obligatiuni negarantate, cu o maturitate de 5 ani

Ufuk TandoganGaranti Bank, una dintre cele mai dinamice și inovatoare bănci de pe piața locală, a atras 300 milioane de lei printr-o emisiune de obligațiuni negarantate în lei, deschisă în data de 26 mai și închisă anticipat pe 27 mai, datorită subscrierii integrale.

Garanti Bank urmează să depună documentația necesară în vederea admiterii în cel mai scurt timp la tranzacţionare a obligaţiunilor pe piaţa reglementată la vedere, administrată de Bursa de Valori Bucureşti.

Valoarea nominală totală a obligaţiunilor oferite a fost de 230 milioane de lei, cu posibilitatea creşterii la maxim 300 de milioane de lei. Obligaţiunile emise au o rată anuală a dobânzii de 5,47%, cu scadenţă în 2019. Având în vedere că în cea de-a doua zi de la lansarea emisiunii de obligaţiuni nivelul subscrierilor a depăşit nivelul maxim anunţat, oferta a fost închisă anticipat în data de 27 mai.

Vânzarea obligaţiunilor a fost intermediată cu succes de către BRD – Groupe Societe Generale.

“Suprasubscrierea la această emisiune de obligațiuni demonstrează interesul crescut și încrederea investitorilor în Garanti Bank și potențialul nostru de dezvoltare. Ne bucură succesul acestei tranzacții, deoarece ne oferă o serie de beneficii, precum diversificarea surselor de finanțare și stimularea creditării clienților noștri”, a declarat Ufuk Tandogan, CEO Grup Garanti România.

Despre Grup Garanti România
Grupul Garanti Romania reuneşte Garanti Bank, Garanti Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) și Garanti Credite de Consum (marca sub care funcţionează Ralfi IFN SA). Cele două IFN-uri completează oferta Garanti Bank cu produse specifice de leasing (leasing financiar – vehicule, echipamente şi imobiliar – şi sale & lease-back), servicii de administrare a flotelor, precum și credite de consum. Grupul Garanti oferă servicii financiare pe piaţa locală către peste 500.000 de clienţi. Grupul Garanti este deținut de către Turkyie Garanti Bankasi (TGB), o bancă universală cu servicii de top în toate segmentele de business. TGB are peste 10 milioane de clienți în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici și mijlocii, precum și retail, cărora le oferă servicii financiare integrate. TGB este cea mai profitabilă și a doua cea mai mare bancă după active din Turcia. În plus, se regăsește în topul celor mai 20 solide bănci din lume, conform clasamentului întocmit de Bloomberg. Garanti Bank oferă o serie de produse și servicii de calitate pentru toate segmentele de business: retail, IMM și corporate, și este una dintre cele mai dinamice și inovatoare bănci de pe piața locală. Prezentă în România din 1998, Garanti Bank a dezvoltat un portofoliu solid de clienți și și-a extins prezența națională prin sucursale și canale alternative, ajungând la o rețea extinsă de 287 bancomate inteligente, care pot fi folosite de oricine, nu doar de clienții băncii, pentru tranzacții cu sau fără card.
www.garantibank.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *