Gealan Romania doreste o extindere pe piete din Libia, Algeria, Irak sau Arabia Saudita

romaniaGealan România, producător de profile din PVC, are în strategie investiţii de un milion de euro pentru acest an şi extinderea pe pieţe din Libia, Algeria, Arabia Saudită şi Irak, au anunţat, miercuri, reprezentanţi ai companiei.

‘Anul acesta a început pentru noi cu semne pozitive, în creştere cu aproximativ 45% pentru primul trimestru comparativ cu aceeaşi perioadă din 2012, însă trebuie să avem în vedere că vremea a fost mai caldă şi astfel proiectele au avut un start mai rapid. Piaţa locală este încă dificilă pentru partenerii noştri, aşa că am început să explorăm şi alte pieţe precum Libia, Algeria, să ne extindem în Arabia Saudită, Irak sau Iran. Din exporturile pe care le facem către Germania, Bulgaria, Croaţia, Republica Moldova şi noile pieţe ne dorim să acumulăm aproximativ 10% la cifra de afaceri totală’, arată Aurel Vlaicu, director general Gealan România, într-un comunicat remis AGERPRES.

Investiţiile preconizate de liderul pieţei locale de profile din PVC privesc dezvoltarea de noi tehnologii, achiziţia de utilaje, produsele eficiente energetic, programe de pregătire tehnică şi vânzări pentru parteneri, introducerea unui nou software de proiectare.

În ceea ce priveşte categoria de produs, sistemul S 9000 este ţinta Gealan, în acest an, iar investiţiile vor fi atât în dezvoltarea acestuia, cât şi în comunicarea lui către consumatorul final.

Sistemul este utilizat în construcţia de case pasive, deoarece prezintă o valoare de izolare termică foarte ridicată, cu o adâncime de construcţie de 83 mm şi un concept inteligent de garnituri cu trei planuri de etanşare. O înălţime mai mare a peretului de acoperire a geamului asigură o izolare termică mult îmbunătăţită, şi reduce fenomenul de condens.

Sistemul S 9000 se poate folosi totodată la renovarea de clădiri vechi sau la orice altă construcţie nouă şi reprezintă o alternativă sigură pentru casele pasive, atât din punct de vedere al costurilor întrucât elimină facturile la întreţinere, cât şi al confortului celor care le locuiesc.

Gealan România activează pe piaţa locală de peste 16 ani şi deţine o cotă de 35-40%.

În primul semestru din acest an, Gealan a înregistrat o creştere cu 20 la sută a afacerilor, iar pentru anul în curs, prognozează o creştere cu aproximativ 10% faţă de anul 2012, când a înregistrat valoarea de 28,2 milioane de euro.

Compania, subsidiara grupului german Gealan Fenster Systeme GmbH, colaborează cu circa 500 de firme partenere exclusive în România pentru care a livrat, în 2012, 12.000 de tone de profile PVC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *