Gheorghe Dorel Benu inlocuit de Mihai Putintei – director general intermiar APIA

78_91973600Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, l-a suspendat, vineri, din funcție, pe directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Gheorghe Dorel Benu, în urma hotărârii instanței judecătorești privind arestarea la domiciliu a acestuia, informează MADR.

Potrivit sursei citate, decizia ministrului a fost luată în baza prevederilor articolului 94, pct.1, lit. f din Legea 188/ 1999 privind statutul funcționarilor publici.

„Pentru asigurarea unei coordonări a APIA, ministrul Agriculturii l-a desemnat în calitate de director general interimar pe domnul Mihai Puțintei, în prezent director general al Direcției Generale Buget Finanțe și Fonduri Europene din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale’, menționează MADR.

Totodată, la nivelul APIA, se află în desfășurare controale dispuse de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru identificarea și corectarea disfuncționalităților și pentru a asigura Comisia Europeană și beneficiarii plăților europene și de la bugetul de stat că activitatea APIA se va desfășura în conformitate cu legislația națională și europeană.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *