Google RISE Awards 2014 si-a desemnat castigatorii

google-2014-rise-awardGoogle a desemnat castigatorii RISE Awards 2014, iar Romania printre se afla pe harta proiectelor care vor primi finantare in cadrul acestui program. Uniunea Profesorilor de Informatica din Romania (UPIR) este organizatia selectata, pentru proiectul InfoEducatie.

InfoEducatie este un concurs interdisciplinar, avand ca teme programarea si stiintele informatice. Prin RISE Awards, UPIR va primi pentru proiectul InfoEducatie o finantare de 15.000 de dolari. La aceasta se adauga un sprijin din partea Google Zurich, in valoare de 5.000 dolari.

Concursul InfoEducatie 2014 se adreseaza unui numar de aproximativ 4.000 de elevi din peste 800 de licee din Romania, tineri interesati de programarea practica de aplicatii web, software educational, programe pentru roboti sau tutoriale multimedia. Programul demareaza in martie si, dupa mai multe faze de selectie, 180 de elevi vor fi alesi sa participe la competitia finala, care se va desfasura in cadrul unei tabere de vara.

Competitia consta in expunerea de proiecte, care vor fi judecate de un juriu format din studenti, profesori de liceu si profesori universitari. Editia din acest an a InfoEducatie este dedicata fetelor pasionate de IT, cu competitii si premii speciale pentru acestea.

Programul RISE Awards derulat de Google are ca scop sprijinirea derularii de programe care sa inspire si sa pregateasca viitoare generatie de specialisti in stiinte informatice, in special cele care se adreseaza fetelor, minoritatilor si elevilor cu situatii economico-sociale precare. Partenerii programului RISE sunt organizatii care educa, angreneaza si provoaca elevii sa descopere stiintele informatice, prin intermediul de activitati extracuriculare.

Mai multe detalii despre RISE Awards gasiti la aceasta adresa: http://goo.gl/ZPrmKJ.Lista cu toti castigatorii RISE Awards 2014 o gasiti aici: http://goo.gl/jkneZP.

Despre Google Inc.
Google este un lider global in tehnologie, care are ca obiectiv imbunatatirea modului in care oamenii acceseaza si utilizeaza informatia. Inovatiile aduse in cautarea online si publicitate au facut din Google un domeniu de referinta pe Internet si una dintre cele mai cunoscute marci din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *