Granti Bank primeste de la BEI 50 mil euro pentru finantarea IMM-urilor

imagesBanca Europeană de Investiții (BEI) acordă Garanti Bank un împrumut de până la 50 de milioane de euro pentru finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), a corporațiilor de mărime medie și a instituțiilor din sectorul public românesc.

Potrivit unui comunicat al BEI împrumutul este dedicat susținerii companiilor care au un impact pozitiv asupra ratei șomajului din România.

‘Acordul de împrumut semnat astăzi se înscrie în strategia prioritară a BEI de a ușura accesul la finanțare pe termen lung IMM-urilor și corporațiilor de mărime medie, care reprezintă motorul industriei românești și care au fost afectate puternic de fragmentarea de pe piața financiară. În colaborare cu Garanti Bank, noul partener al Băncii Europene de Investiții, fondurile BEI vor sprijini în special investițiile realizate în condiții favorabile de către IMM-uri, consolidând astfel competitivitatea acestui sector economic important’, a declarat Mihai Tănăsescu, vicepreședintele BEI responsabil pentru operațiunile de creditare în România.

De asemenea, șeful Garanti Bank România, Ufuk Tandogan, consideră că IMM-urile și corporațiile de mărime medie pot contribui semnificativ la redresarea economiei românești.

‘Împreună cu BEI, Garanti Bank își dorește să ofere IMM-urilor și corporațiilor de mărime medie posibilitatea de a crește și de a-și dezvolta afacerile prin intermediul soluțiilor de finanțare pe termen lung și a parteneriatelor. Având la dispoziție o soluție de finanțare potrivită și sprijin, IMM-urile și corporațiile de mărime medie pot contribui semnificativ la redresarea economiei românești’, a declarat Ufuk Tandogan, CEO Garanti Bank România.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *