Greenopolis: 3,5 milioane de euro, 10.000 de vizitatori

In prima zi a Expozitiei Mondiale 2010, aproximativ 500.000 de oameni au venit sa viziteze pavilioanele celor 200 de tari si organizatii internationale prezente la Shanghai. Deschiderea expozitiei s-a facut sambata, cu casa inchisa.

Pavilionul romanesc, Greenopolis, are forma unui mar si simbolizeaza conceptul de oras verde, in armonie cu natura. In prima zi a fost vizitat de aproximativ 10.000 de persoane, majoritatea chinezi.

Costurile participarrii Romaniei la Shaghai World Expo 2010 se ridica la 3,5 milioane de euro. Oficialii Ministerului de Externe spun ca in urmatoarele sase luni, Romania se va promova intens in China pe doua paliere: economic si cultural.

La inceputul anului trecut, in Romania erau inregistrate aproape 10.000 de firme chineze, iar in ceea ce priveste schimburile comerciale cu China tara noastra ocupa locul patru, cu o suma de 1.700 milioane de dolari. Balanta este, totusi dezechilibrata, importurile Romaniei de marfuri chineze fiind semnificativ mai mari decat exporturile marfurilor romanesti in China.

Organizatorul Expozitiei Mondiale Shanghai 2010, China, urmeaza sa devina al doilea jucator din economia mondiala, inlocuind Japonia, care inca isi revine dupa recesiune.

Foto: 2010shanghai.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *