Guvernul îşi propune să înfiinţeze o agenţie pentru atragerea investiţiilor, a declarat C. Socol

Romania--pe-radarul-investitiilor-straine-directeGuvernul îşi propune să înfiinţeze o agenţie pentru atragerea investiţiilor, atât autohtone, cât şi străine, a declarat Cristian Socol, consilierul premierului Victor Ponta pe probleme macroeconomice, într-un interviu video acordat AGERPRES, care va fi difuzat marţi. 

„Dorim crearea unei agenţii de atragere a investiţiilor – nu numai investiţii străine, ci şi investiţii autohtone -, pentru că nu trebuie să facem tratament discriminatoriu între investiţiile străine şi investiţiile româneşti. Până la crearea acelei agenţii care va fi compatibilă ca organizare şi ca structură cu ceea ce se întâmplă în Ungaria, Polonia, Slovacia, în toate ţările din clusterul nostru, iniţiem deja demersuri pentru parteneriate strategice cu firmele care investesc în România. Dorim modificarea de paradigmă, în sensul că birocraţia o putem reduce şi prin păstrarea de contact permanent cu aceste firme”, a susţinut Cristian Socol.

„În cadrul acestei agenţii, fiecare manager de proiect va avea un anumit sector, dintre sectoarele pe care le definim strategice şi se va ocupa de investitorii din acel sector, astfel încât să trecem peste ceea ce corect se definea ca fiind proceduri birocratice şi care măresc costurile de tranzacţii ale firmelor”, a detaliat Socol.

„Suntem în dezbateri cu Registrul Comerţului pe propunerea de a se implementa crearea unei firme în 24 de ore, cu anumite condiţii de validitate a actelor, de corectitudine a informaţiilor transmise”, a adăugat Socol.

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *