Guvernul Statelor Unite a început marţi programul de asigurări de sănătate „Obamacare”

obamacare-logo_full1Guvernul Statelor Unite a început marţi programul de asigurări de sănătate obligatorii şi accesibile supranumit „Obamacare”, pilonul central al reformei sistemului de sănătate promovată de preşedintele Barack Obama.

Lansarea programului, legiferat prin Affordable Care Act, a fost marcată de diverse probleme tehnice şi de disputa aprinsă din Congres, transmite Bloomberg.

Legea reformei în sănătate reprezintă mărul discordiei pe scena politică americană, dând naştere unor divergenţe profunde între cele două partide dominante din Congres, care au împiedicat aprobarea unui nou buget şi au condus la blocarea parţială a activităţii guvernului federal, primul astfel de incident din ultimii 17 ani.

În pofida problemelor de logistică şi atmosferei tensionate de pe scena politică, guvernul a deschis marţi înregistrările pentru Obamacare, punând la dispoziţia populaţiei mai multe pieţe online şi call center-uri destinate achiziţiei de servicii de sănătate.

Legea prevede de asemenea înfiinţarea de pieţe la nivelul fiecărui stat unde cetăţenii pot cumpăra de la companii poliţele de asigurare de care au nevoie, primind în schimb facilităţi fiscale.

Numărul locuitorilor neasiguraţi medical din SUA este estimat la 48 de milioane.

Aproximativ două treimi dintre cetăţenii neasiguraţi susţin că preferă să cumpere o asigurare medicală anul viitor, nu să pătească amenzi, potrivit unui sondaj Gallup.

Peste 900 de companii şi organizaţii non-guvernamentale promovează în mod voluntar noua lege şi oferă cetăţenilor asistenţă la înregistrare.

 

 

sursa: mediafax

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *