Guvernul va adopta o ordonanta pentru injumatatirea ratelor la banca

victor-ponta1Guvernul va adopta o ordonanță prin care persoanele care au credite la bănci și un venit de maximum 1.610 lei lunar pot ajunge, în urma unei înțelegeri cu banca, la înjumătățirea ratei pe o perioadă de doi ani.

‘Este vorba despre o măsură care va fi adoptată printr-o ordonanță a Guvernului. (…) Avem în sfârșit acordul partenerilor noștri internaționali. Este o măsură de sprijin a persoanelor fizice care au credite la bănci. În primul rând, se aplică tuturor creditelor luate de persoanele fizice, fie că e vorba de salariați, fie că e vorba de pensionari. Condiția este ca acestea să aibă un venit lunar mai mic sau cel mult egal cu salariul mediu net — 1.610 lei — și să nu aibă restanțe mai vechi de 90 de zile la creditele bancare. Este o măsură care, evident, e opțională, nu e obligatorie pentru persoanele fizice, dar de care poate beneficia oricare din cei 907.000 de debitori, în acest moment, persoane fizice’, a anunțat luni premierul Victor Ponta, la finalul discuțiilor cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional.

Prim-ministrul a adăugat că această reducere la jumătate va opera pentru toate creditele, dar nu va depăși 500 de lei.

„Cei care au 800 de lei rata vor plăti doar 400, celelalte 400 se amână pentru doi ani, iar statul va suporta, în baza unui credit fiscal, din impozitul pe venit, diferența, după ce se termină cei doi ani”, a explicat Ponta.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *