Hotarare de Guvern: 2,5 MLD lei vor fi alocate pentru ‘Prima Casa’ in anul 2015

prima-casaGuvernul intenționează să aloce 2,5 miliarde de lei pentru programul ‘Prima Casă’ în anul 2015, iar plafonul va fi suplimentat cu sumele nealocate sau neutilizate din plafonul pe 2014, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

‘Suma reprezentând diferența rămasă neutilizată și/sau nealocată din anul 2014 urmează să fie publicată pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice și al Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) în cel mult 5 zile de la data publicării Hotărârii în Monitorul Oficial’, se menționează în proiectul de Hotărâre.

Programul ‘Prima Casă’ a fost implementat la nivelul anului 2009, când piața imobiliară era blocată din cauza bulei imobiliare în care intrase România. În prezent, garanțiile pentru creditele destinate achiziției sau construcției de locuințe în cadrul Programului se acordă numai în lei, de către finanțatorii care au optat pentru a prelua 50% din riscurile asumate de stat în cadrul etapelor anterioare.

sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *