HR Summit Iasi: Ce este self-awarness și care este rolul său în leadership?

hr summit iasiSelf-awarness înseamnă înțelegerea clară a personalității tale și a modalității în care alte persoane te percep, fiind un instrument esential pentru leadership-ul de succes și o caracteristică pe care ar trebui să o dețină toți managerii.

Leaderii care își dezvoltă abilitatea de self-awarness devin capabili să-și confrunte punctele slabe și să-și conștientizeze punctele forte. De asemenea, devin credibili în fața angajaților și reușesc să cultive o relație bazată pe încredere și respect. Mai mult, leaderii care țin cont de această abilitate reușesc să insufle aceleai valori colaboratorilor și angajaților, iar o organizație care valorifică și pune accent pe self-awareness câștigă credibilitate și respect.

Brandul de lider : cum își descriu subordonații șefii
într-un studiu realizat de Hogan Assessment pe plan internațional, s-a constatat că povestea spusă de către subordonați este diferită de cea captată prin auto-caracterizari. Știm că oamenii părăsesc șefii, și avem și explicația de ce se întâmplă acest lucru în cele prezentate mai jos.

Pentru brand-ul personal al unui lider este crucial însă ca povestea spusă de ceilalți să fie ascultată cu ambele urechi.

Punctele forte ajută oamenii să urce în organizații. Punctele forte în exces și necontrolate conduc în timp la o performanță mai slaba în leadership și la eșec.

Cui îi pasă de reputație?
La nivel personal, înțelegerea modului în care ne vad cei din jurul nostru, colegi, subordonați, clienți este fundamentul pentru un bun management al reputației. Nu întâmplător la nivel mondial, programele de MBA și de pregatire a executivilor încep cu sesiuni de auto-conștientizare prin propunerea de instrumente psihometrice valide și 360 feedback, care au drept scop înțelegerea și gestionarea punctelor forte și a factorilor comportamentali exagerați care au impact asupra brandului personal de lider.

La nivel organizațional, pastrarea unui brand eficient are o mare legatură cu brandul liderilor din organizație, iar cheia pentru a asigura o bună reputație la nivel de companie este selecția și promovarea pe baze riguroase a liderilor.

Pe 23-24 octombrie, în cadrul HR Summit Iași, Mădălina Bălan- Managing Partner HART Consulting va vorbi despre Self-awarness & leadership development și despre cum trebuie folosită aceasta abilitate pentru a forma liderii dintr-o organizație.

Aflați mai multe despre agenda evenimentului și temele puse în discuție în această toamnă la HR Summit Iași accesând site-ul evenimentului: www.iasi.hrsummit.ro

Eveniment susținut de : Romanian Software (Main Sponsor), Signal Iduna (Main Sponsor) și UCMS Group Romania (Silver Sponsor).

Libero Events este o agenție de evenimente B2B și B2C având în portofoliu manifestări în domenii ca: turism, home&deco, comerț online, medical și evenimente dedicate antreprenoriatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *