Importanta cititoarelor de coduri de bare pentru companiile romanesti

Companiile din vest si gigantii din e-commerce precum Amazon au observat de mai bine de 10 ani cat de folositoare pot fi codurile de bare in organizarea stocurilor, administrarea comenzilor si servirea clientilor in timp cat mai scurt. fjallraven kanken sale Codurile de bare sunt folosite acum cu succes pentru a verifica si stabili pretul produselor, pentru a urmari transportul stocurilor si chiar pentru a organiza documente financiare. O cantitate foarte mare de informatie poate fi tradusa in coduri de bare pentru putea fi citita apoi de catre un cititor de cod de bare. Realizarea codurilor de bare a devenit din ce in ce mai simpla, iar pentru a le administra este nevoie doar de un soft dedicat industriei in care acestea sunt folosite. Cheap Nike Trainers UK Pentru citirea codurilor de bare este insa nevoie de cititoare, iar alegerea lor depinde in mare masura de modul in care vor fi folosite, de codurile de bare generate, de buget si de tipul de informatie citit. nike air max 2017 femme Codurile de bare difera. Goedkope Nike Air Max 2017 Heren Exista codurile de bare UPC care sunt cele mai usor de recunoscut si sunt reprezentate de linii verticale de diferite grosimi, dar avem si coduri matrice 2D care folosesc tipare mai complexe, pe care un cititor trebuie sa fie capabil sa le citeasca si sa le traduca in semnalul digital corespunzator. Exista mai multe tipuri de cititoare de coduri de bare:

  • Pen – care seamana cu un stilou si care se bazeaza pe tehnologia LED ce lumineaza codurile de bare alb negru. Adidas Superstar Dames Un senzor masoara lumina reflectata si determina forma codului de bare. adidas pure boost hombre Aceste cititoare sunt durabile si pot fi achizitionate la un pret mic, dar necesita manevrare precisa pentru a putea citi majoritatea etichetelor.
  • Laser – Functioneaza aproape pe acelasi principiu ca cititoarele Pen, dar sunt mai avansate. Maglie Portland Trail Blazers Permit citirea mai precisa a codurilor de bare si lasa loc mai putin de eroare. Sunt destul de populare si pot fi mobile sau incastrate intr-o unitate de citire, precum la supermarket-uri.
  • CCD – Se folosesc de o serie de LED-uri aranjate intr-un rand. Lumina este proiectata direct pe codurile de bare si permite o citire mult mai buna, chiar si a etichetelor mai sterse. chaussures de foot Nike Sunt foarte rezistente si durabile, insa costul de achizitie este ceva mai mare.
  • 2D – Pentru codurile de bare care nu sunt doar cateva linii verticale, ci reprezinta tipare mai complexe, este necesar un cititor de coduri de bare 2D care contine sute de mici becuri de tip LED. Maglie Golden State Warriors Acest cititor face o poza digitala a codului de bare, care este apoi trimisa aplicatiei pentru decodare.

Cititoarele de coduri de bare pot fi alese si in functie de conectivitate: wireless sau Bluetooth sau in functie de mobilitate: portabile sau integrate. Astfel, acestea sunt potrivite pentru o gama larga de domenii de activitate: magazine, depozite, supermarket-uri, logistica, posta etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *