Încep înscrierile pentru a doua ediție a academiei internaționale de antreprenoriat pentru start-up-uri

646x404 (1)Până pe 20 mai 2014, orice start-up românesc se poate înscrie pentru a participa la a doua ediție a “hub:raum Warp – turbo accelerator”, academia de business gratuită a hub:raum pentru Europa Centrală și de Est, un proiect dezvoltat în cadrul Deutsche Telekom Grup la Cracovia.

“hub:raum Warp – turbo accelerator” va avea loc în Cracovia între 7 și 14 iunie. Echipele selectate vor avea acces la workshop-uri și cursuri axate pe finanțare pentru start-up-uri, dezvoltare de concept și modele de business, marketing și aspecte legislative, livrate de antreprenori și experți internaționali. Costurile de transport și de cazare pentru echipele selectate vor fi suportate de către organizatori.

La prima ediție au aplicat peste 150 de start-up-uri din Europa Centrală și de Est, dintre care 3 echipe românești au fost selectate să facă parte din programul de training, iar una dintre ele, Omnipaste, a fost invitată să devină parte din hub:raum și a primit o investiție de 80.000 de euro pentru a-și dezvolta proiectul.

“Participarea la prima ediție a hub:raum Warp a înseamnat pentru noi accelerarea de la un proiect part time sau hobby, la o afacere reală, full time. Perioada petrecută acolo ne-a permis să ne structurăm ideile, pentru că informația o aveam, dar nu știam ce pași trebuie să facem și în ce ordine. Durata programului este perfect stabilită astfel încât fiecare să își valideze ideile fără să fie nevoit să facă schimbări profesionale semnificative. Nivelul de mentorship este foarte înalt, dar este important să mergi acolo cu niște cunoștințe solide de business, altfel va fi dificil să transformi ideea într-un business”, a declarat Adrian Lupău, fondator CallerQ, una dintre echipele românești care au participat la prima ediție a hub:raum Warp.

Aplicațiile pot fi depuse până pe 20 mai. Incubatorul de inovație caută echipe cu proiecte deja dezvoltate sau persoane cu idei inovatoare. Cei care doresc să aplice trebuie să completeze formularul pe www.hubraum.com/apply sau www.applytohubraum.com.

“Așa cum o arată și numele programului de training, scopul este de a susține companii tinere prin mentorat, workshop-uri și finanțare, oferindu-le astfel oportunitatea de a se dezvolta mai rapid și de a-și dezvolta ideile. Romtelecom și COSMOTE cred în inovație și sprijină companiile de toate mărimile, deoarece acest mix oferă premisele pentru o dezvoltare durabilă a societății de mâine”, a declarat Olaf Lausen, Chief of Staff și Business Development Director, România.

După participarea la “hub:raum Warp – turbo accelerator”, cele mai bune proiecte vor avea posibilitatea de a primi finanțare pentru dezvoltarea acestora în cadrul programului hub:raum. Hub:raum pentru Europa Centrală și de Est este un un program tip incubator dezvoltat de Deutsche Telekom pentru antreprenori tech, iar posibilităţile de finanţare sunt de până la 80.000 de euro pentru fiecare proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *