Încrederea americanilor în economie a scăzut în octombrie la cel mai redus nivel din ultimele 10 luni

Deficitul-bugetar-a-ajuns-la-5-2--din-PIB-dupa-11-luniÎncrederea americanilor în economie a scăzut în octombrie la cel mai redus nivel din ultimele 10 luni, ceea ce arată că reluarea activităţilor instituţiilor federale din Statele Unite, blocate parţial timp de peste două săptămâni, nu a calmat îngrijorarea populaţiei.

Indicele privind încrederea consumatorilor, calculat de Thomson Reuters/University of Michigan, a scăzut la 73,2 puncte, cel mai redus nivel din acest an, de la 77,5 puncte în septembrie. Analiştii anticipau că indicele va coborî la 75 de puncte, relatează Bloomberg.

Blocarea activităţilor guvernamentale i-a făcut pe americani mai pesimişti în privinţa perspectivelor economiei, a cărei redresare continuă să fie inconstantă.

„Ştim că încrederea consumatorilor a fost influenţată negativ de blocarea activităţilor guvernamentale şi de drama pragului datoriilor”, a declarat Ryan Wang, analist la HSBC Securities în New York.

Totuşi, cotaţiile record ale acţiunilor şi creşterea preţurilor proprietăţilor vor creşte puterea de cumpărare a unora dintre familiile americane, în apropierea sezonului cumpărăturilor de sărbători.

Indicele care arată opinia americanilor faţă de finanţele lor personale a scăzut în octombrie de la 92,6 puncte la 89,9 puncte.

 

 

 

 

sursa: mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *