Inedit: Google va vinde reclame pe Facebook

facebook-googleCompaniile Google şi Facebook au anunţat, vineri, că au încheiat un acord în virtutea căruia gigantul american din sectorul online va putea vinde reclamele din catalogul de publicitate al acestei reţele de socializare.

Reclamele vor fi scoase la vânzare prin intermediul aplicaţiei DoubleClick Bid Manager a grupului Google, considerat un sistem de licitaţie în timp real. Peste câteva luni, jucătorii de pe piaţa de publicitate vor putea să cumpere reclamele de pe Facebook de pe această platformă, informează site-ul mashable.com.

„Parteneriatul a fost cheia succesului pentru Google, aşa cum un val înalt ridică toate bărcile. Suntem încântaţi să anunţăm lansarea unei noi metode care îi va ajuta pe clienţii noştri să aibă succes, colaborând cu Facebook, pentru a participa la Facebook Exchange (FBX), sistemul lor de licitaţie în timp real”, a declarat Payam Shodjai, Senior Product Manager în cadrul grupului Google.

Facebook a introdus sistemul FBX anul trecut. Acest program permite jucătorilor de pe piaţa publicităţii să introducă cookies în browserele utilizatorilor şi, apoi, să îi regăsească pe acei utilizatori atunci când aceştia se conectează din nou pe Facebook.

sursa: mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *