INS: Numărul de animale sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora a scăzut

Butcher_shop_in_Valencia_306e8ab8deÎn luna noiembrie 2013, faţă de luna precedentă, numărul de animale sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut la bovine, ovine şi caprine şi păsări, iar la porcine au crescut;

Comparativ cu luna noiembrie 2012, numărul de animale sacrificate a scăzut la bovine, porcine şi păsări, iar la ovine şi caprine a crescut; greutatea în carcasă a acestora a scăzut la bovine şi porcine, iar la ovine şi caprine şi păsări a crescut.

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 18,5%, respectiv cu 19,4%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 7,1%, respectiv cu 1,9%. În luna noiembrie 2013, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a fost de 24,5% din totalul sacrificărilor de bovine.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 8,1%, respectiv cu 10,3%. În luna noiembrie 2013, ponderea sacrificărilor de porcine în unităţile industriale specializate a fost de 80,4% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 7,2%, respectiv cu 4,2%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 17,1%, respectiv cu 19,0%. Tăierile în unităţile industriale specializate care au avut o pondere de 4,9% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine au rămas constante, iar greutatea acestora în carcasă a crescut cu 4,1%.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 10,4%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 81,1% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au scăzut atât ca număr de păsări sacrificate cât şi ca greutate în carcasă cu 9,1%, respectiv cu 8,9%.

sursa:Institutul National de Statistica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *