INS: Volumul lucrarilor de constructii a scazut fata de luna decembrie cu 4,3%

Uqb6zlr5Wm7WasEJÎn luna ianuarie 2014, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut faţă de luna decembrie 2013, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,3%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,2%, respectiv cu 7,4%.

Untitled

Pe elemente de structură, s-au înregistrat scăderi astfel: lucrările de reparaţii capitale cu 22,0%, lucrările de construcţii noi cu 11,2% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 2,7%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 16,1%. Clădirile nerezidenţiale şi clădirile rezidenţiale au înregistrat o creştere cu 11,9%, respectiv 4,4%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, ca serie brută, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 9,2%. Pe elemente de structură, la lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de construcţii noi au avut loc scăderi cu 23,6%, respectiv cu 12,6%. La lucrările de întreţinere şi reparaţii curente s-a înregistrat o creştere cu 11,4%.

Pe obiecte de construcţii, la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 17,4%, respectiv cu 2,8%. La clădirile rezidenţiale s-a înregistrat o creştere cu 27,7%.

sursa: Institutul National de Statistica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *