Ioana Petrescu: Negocierile cu BM, FMI si CE au fost grele – s-a insistat foarte mult pentru reducerea CAS

14-03-06-02-53-07big_1Negocierile cu delegația FMI, CE și BM au fost dificile, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Ioana Petrescu, care a afirmat că s-a insistat foarte mult pentru reducerea CAS, dar fără a pune în loc o măsură care să afecteze mediul de afaceri.

„Ceea ce pot să vă spun foarte clar că au fost negocieri destul de dificile. Am insistat foarte mult să facem această măsură, dar să nu punem în locul ei o măsură care să rănească mediul de afaceri în schimb. De la începutul am discutat mai multe scenarii, dar nu ni s-a părut corect să punem o taxă pe mediul de afaceri ca să scădem o altă taxă. Am fost de acord, absolut, în schimb, să stăm în ținta de deficit. De aceea până la urmă am ajuns la concluzia că este mai înțelept să aplicăm această măsură numai de la 1 octombrie. Impactul de la 1 octombrie este mult mai redus. Ne putem permite acest lucru și din încasările suplimentare care pe primele cinci luni ale acestui an au fost cu aproximativ 6% mai mari față de anul trecut. Și, pe de altă parte, pe primele cinci luni s-a cheltuit sub așteptări, sub cât a fost prognozat”, a declarat ministrul Finanțelor Publice la o conferință de presă la Palatul Victoria.

Ioana Petrescu a adăugat că Guvernul are la dispoziție „mai multe buffere care la momentul 1 octombrie, dacă celelalte soluții nu merg, se pot accesa”.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *