Ioana Petrescu: Voi fi intransigentă față de angajații ANAF care nu își înțeleg misiunea

ioana petrescuMinistrul Finanțelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, i-a convocat pe 6 iunie, la București, pe reprezentanții conducerii centrale, regionale și județene ai structurilor ANAF, pentru a analiza situația veniturilor încasate în ultimele trei luni.

‘Misiunea dumneavoastră este să aduceți bani la buget pentru măsuri de relaxare fiscală, susținerea politicilor sociale. Veți avea în mine un sprijin permanent în condițiile în care vă faceți treabă cât mai bine și respectați legea ! Vreau ca Fiscul să fie respectat de contribuabilii onești. Voi fi intransigentă față de angajații ANAF care nu își înțeleg misiunea și, mai ales, față de cei care vor încălca legea’, a subliniat ministrul Finanțelor Publice.

Ministrul Ioana-Maria Petrescu a cerut explicații conducerilor executive ale administrațiilor județene ale căror încasări pe lună mai s-au situat sub programul de încasări stabilit.

Conducerea centrală a ANAF va prezenta ministrului Finanțelor Publice o sinteză a dificultăților întâmpinate de structurile regionale și județene din cadrul instituției, pentru a fi identificate soluții de îmbunătățire a colectării.

Astfel de analize vor fi făcute lunar. ‘În fiecare lună voi aștepta la București să-mi dea explicații conducerile administrațiilor fiscale din județele situate pe ultimele trei locuri la încasări și care nu și-au realizat veniturile programate. Vă asigur că nu veți face foarte multe drumuri la București pentru că vom găsi și alte soluții’, a afirmat ministrul Finanțelor Publice.

Reuniunea de astăzi face parte din seria de întâlniri de lucru pe care ministrul Finanțelor Publice o are periodic cu structurile ANAF în scopul creșterii veniturilor colectate și îmbunătățirii relației contribuabilului cu Fiscul.

Ministrul Petrescu a avut avut recent, întâlniri de lucru similar cu Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice, care cuprinde cele șase sectoare ale Capitalei și județul Ilfov, precum și cu Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili. Aceste întâlniri vor continua cu deplasări la sediul Direcțiilor Generale Regionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *