Ionel Blănculescu: Taxa pe construcții speciale ar putea fi modificată începând cu 1 ianuarie 2015

RTEmagicC_blancu.jpgTaxa pe construcții speciale ar putea fi modificată începând cu 1 ianuarie 2015, dacă analiza ce va fi realizată în perioada următoare de Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) va demonstra că impactul acesteia asupra mediului economic este mult mai mare decât cel preconizat, a declarat, luni, Ionel Blănculescu, consilierul onorific al premierului Victor Ponta, la cea de-a VI-a ediție a Conferinței Fondurile Europene.

‘Coaliția pentru Dezvoltarea României va realiza în perioada următoare o analiză cu privire la impactul pe care taxa pe construcții speciale o are asupra mediului economic din România. Dacă acest impact se va dovedi că este mult mai mare decât cel preconizat, atunci prevederile acestei taxe vor fi modificate de la data de 1 ianuarie 2015. Concret, vom corecta un element care poate afecta situațiile financiare ale unor companii care nu au prognozat aceste cheltuieli’, a afirmat Blănculescu.

Potrivit acestuia, impactul inițial al acestei taxe ar fi trebuit să se ridice la suma de 1,5 miliarde lei, însă dimensiunea posibilă a încasărilor a fost redusă la 400 milioane lei de către Fondul Monetar Internațional.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *