Iranul se pregateste sa lanseze o facilitate nucleara la Bushehr

Un oficial iranian a declarat marti ca tara sa este pregatita sa lanseze primul reactor nuclearo-electric la Bushehr, informeaza China Noua, care citeaza IRNA, agentia de presa oficiala a Teheranului.
Seful planificarii pentru centrala nuclearo-electrica de la Bushehr, Mahmoud Jafari a declarat ca in ultimele sase luni testele de functionare si inspectiile pentru centrala au decurs bine. Dublele verificari, “faza de instalare si montaj sunt incheiate si suntem aproape de a lansa centrala nuclearo-electrica”, a declarat Jafari, fara insa a mentiona o data specifica.
In iulie, Srghei Kirienko, seful companiei de stat pentru energie atomica din Federatia Rusa, Rosatom, a declarat ca pregatirile pentru uzina nuclearo-electrica de la Bushehr decurg conform programarii, iar primul reactor va fi finalizat la sfarsitul lui august. Proiectul Bushehr a fost inceput in anii ’70 de firma germana Siemens si a fost preluat de Rusia, in 1995. In ultimii ani, lansarea proiectului a fost amanata de mai multe ori.

Foto: www.american-iranian.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *