IRES: Romanii au un buget mediu alocat pentru concediu de 2.000 de lei (sondaj)

149Aproape jumătate dintre români preferă sejururile de vacanță în regim ”all inclusive”, în timp ce bugetul mediu alocat pentru concediu este de 2.000 de lei, arată rezultatele unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie – IRES, publicată vineri.

Conform cercetării, 81% dintre respondenții chestionați și care au copii cu vârste sub 18 ani au spus că merg în vacanțe împreună cu aceștia, în timp ce 42% afirmă că preferă sejururile all inclusive. Totodată, din totalul amatorilor de ‘all inclusive’, 64% au precizat că ar prefera ca aceste sejururi să fie în România. Gradul de satisfacție față de serviciile hoteliere din România este unul moderat, 41% dintre respondenți declarându-se destul de mulțumiți, în timp ce doar 7% spun că sunt foarte mulțumiți, iar 4% nu sunt deloc mulțumiți.

Persoanele care preferă vacanțele ‘all inclusive’ în străinătate aleg cu preponderență ca destinație Turcia (22%), urmată de Grecia (14%) și Spania (12%).

Statistica IRES relevă că, în ultimii zece ani, unu din cinci români a fost în fiecare an în vacanță pe perioada verii.

În privința destinațiilor pentru vacanța de vară din ultimul deceniu, 65% dintre repondenți au preferat România, 18% au fost plecați atât în străinătate, cât și în țară, iar 16% doar în străinătate.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *