KIWI Finance 2013: cu 55% mai mulți clienți și credite acordate de 270 milioane lei

0217KIWI Finance, lider pe piața de brokeraj bancar din România, a înregistrat o creștere cu 55% a numărului de clienți în 2013 față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cifra de afaceri a fost de 5,7 milioane lei, în creștere cu 43% faţă de 2012, iar volumul creditelor intermediate a fost de 270 milioane lei. Din acestea, 70% au fost credite cu garanții imobiliare și 30% credite de nevoi personale.

„KIWI Finance a încheiat 2013 cu rezultate remarcabile și a revenit pe profit pentru a doua oară de la începutul crizei. Extinderea rețelei, creșterea apetitului de creditare al băncilor pe de o parte și a intenției de cumpărare a clienților pe de altă parte au condus la o creștere cu 55% a numărului de clienți și cu 38% a volumului de credite acordate comparativ cu 2012. Volumul de vânzări din 2013 a fost în ținta stabilită și anume 270 milioane lei credite acordate pentru 6.380 de clienți. Am continuat strategia de lansare produse cobranded în colaborare cu una dintre băncile partenere prin cel mai ieftin credit ipotecar din piață. După toate semnalele din piață, considerăm că 2014 va fi anul relansării consistente a creditării, atât pe segmentul creditelor negarantate cât și al celor ipotecare. Pentru 2014 avem o țintă de 350 milioane lei şi creșterea cotei de piață a KIWI Finance cu 15%”, declară Anca Bidian, CEO KIWI Finance.

În ceea ce privește valuta de împrumut, 89% dintre clienții care au accesat credite garantate cu ipotecă în 2013 au preferat euro ca monedă de împrumut, în timp ce toate creditele de nevoi personale au fost solicitate de clienţi în moneda națională.

„Piața s-a mai maturizat, acum clienții analizează și compară oferte și, în același timp, soluțiile au devenit mult mai complexe, ceea ce face ca serviciile de consultanță financiară să devină aproape o necesitate. Experiența noastră de 10 ani, parteneriatele strategice pe care le avem cu băncile și nu în ultimul rând reputația ne recomandă ca prima opțiune a unui client în accesarea unui credit: competență, expertiză, rapiditate, soluții complexe” precizează Anca Bidian.

KIWI Finance este lider pe piața de brokeraj bancar din România și a fost înființată la sfârșitul anului 2003. KIWI Finance are o prezenţă națională în 38 de orașe din România. De la înființare și până în prezent, KIWI Finance a intermediat credite în valoare de peste 650 de milioane euro la peste 160.000 de clienți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *