Lideri importanti din industrii puternice se reunesc la Bucuresti sa vorbeasca despre inovatie in business pe 10 aprilie

macheta INNOVATE Forbes 174x117mm finalaRomânia se numără printre țările din Uniunea Europeană cu cele mai slabe performanțe în materie de inovare, conform datelor înaintate de Comisia Europeană și publicate în Tabloul de bord al Uniunii inovării 2014 și în Tabloul de bord privind inovarea regională 2014.

România, alături de Bulgaria și Letonia sunt considerate „inovatori modești” având o performanță în materie de inovare semnificativ mai scăzută decât media UE. În acest context, inovația rămâne prioritate națională, resimțindu-se nevoia creșterii susținute a numărului companiilor și întreprinderilor inovatoare care să activeze pe piața românească. Așadar, pentru a-și îmbunătăți competitivitatea pe termen lung, companiile din România trebuie să creeze și să implementeze o strategie de inovare cu priorități clare, coerente și coordonate, reorientându-și resursele în acest sens.

Pentru a sublinia nevoia unor eforturi suplimentare orientate spre inovare venite din partea companiilor din România, a unui cadru favorabil creșterii inovației, dar și pentru a oferi sectorului de business românesc o experiență relevantă în ceea ce privește inovația din domeniul afacerilor, companiile Linkage România, Quest Advisors și Institutul Aspen România au reunit la București unele dintre cele mai reprezentative nume din domeniul Inovației.

Experți internaționali și lideri importanți din companii de renume și industrii puternice din România, precum finanțe, bănci, energie, tehnologie, transporturi și infrastructură, cercetare, fizică și inginerie nucleară, consultanță, comunicare sau servicii de sănătate vor adresa problematica inovației într-un eveniment inedit care se va desfășura pe 10 aprilie la București cu titlul Innovate now!”. Sub forma unei conferințe de o zi, „Innovate now!” propune 3 sesiuni de discuții interactive și dezbateri cu accent pe inovație în domeniul afacerilor în contextul trendurilor globale. Printre speakerii confirmați în sesiunea din deschidere a evenimentului se numără Daniela Lulache – CEO Nuclearelectrica,  Nicolae Dănilă – Board Member BNR, Andrew Auerbach – CEO Auerbach Group,  Dr. Joerg Fabri – CEO allocate International și Nils Berger – CEO EK Automation. Aceștia vor împărtăși participanților experiențe importante despre impactul și beneficiile procesului de inovare la nivelul organizațiilor pe care le conduc. Informațiile complete despre eveniment, tematică și  program sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului: www.innovatenow.ro

În a doua sesiune a evenimentului, Institutul Aspen România organizează un panel de discuții despre opțiuni de politici publice care să creeze condiții pentru stimularea cercetării și inovării în România. Acesta face parte din seria de evenimente din cadrul programului de politici publice al Institutului Aspen România – “Technology, Information & Society” și abordează inovarea din perspectiva impactului asupra creșterii economice și a beneficiilor cross sectoriale. Printre invitații care vor lua cuvântul la acest panel se numără Nicolae Zamfir – General Manager Institutul Național pentru Fizică și Inginerie Nucleară, Adrian Curaj – Director al Agenției Executive pentru Educație Superioară și Cercetare,  Teddy Dumitrescu – CEO & Chairman Publicis Groupe în România, Vasile Iuga – Country Manager Partner, PwC și Jihad Haidar – Managing Director, Infineon Technologies. Discuția este moderată de Irina Anghel-Enescu, Managing Director, South Eastern European Private Equity and VC Association (SEEPEA).

Sesiunea principală a conferinței îi este rezervată invitatului special, Steve Shapiro, care va vorbi managerilor și antreprenorilor despre inovație, cu accent pe modalităţile concrete şi inovatoare prin care mediul de business se poate revigora. Audiența va beneficia de o experiență memorabilă în prezenta celui care a revoluționat perspectiva asupra inovației în afaceri și care a dezvoltat un sistem inovator utilizat de peste 50.000 de oameni din întreaga lume pentru a crea echipe performante de inovare. Americanul Steve Shapiro, expert internațional în inovația pentru afaceri, autor, speaker și consultant de business, este cel mai bine cunoscut datorită abordării sale nonconformiste pe care o imprimă procesului de inovare. Autor al mai multor bestseller-uri vândute în întreaga lume, invitat ca speaker la TEDxNASA, Steve a susținut prezentări de mai bine de 20 de ani în 44 de țări despre cultura, procesul și felul în care bunele practici ne opresc în a duce inovarea cu un pas mai departe.

Sunt aşteptaţi la eveniment reprezentanţi ai mediului de afaceri, antreprenori, manageri şi specialişti din domeniul inovației care provin din industrii și sectoare diverse din România. Conferința „Innovate Now!” este organizată de Linkage România și Quest Advisors, în parteneriat cu revista Cariere, Institutul Aspen România, AmCham România (The American Chamber of Commerce in Romania) și Maastricht School of Management România, reprezentând o premieră pentru mediul de business românesc.

Partenerii oficiali ai evenimentului și susținători ai inovației sunt: allocate International, Auerbach Group, EK Automation și Medlife.

Mediatizarea evenimentului este asigurată de partenerii media principali: Agerpres, Biz, Business24, Business Review, Capital TV, Forbes, HR Manager, IQads, Manager Express, România Liberă, Smark, Wall-Street, Ziare.com, BDC – Bucharest Design Center. Partener digital: AlphaBeta

macheta INNOVATE Forbes 174x117mm finala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *