Ludwik Sobolewski(BVB): In 2015 vom lansa AeRO – o noua piata de actiuni dedicata IMM-urilor

p_175317_760x420-00-65Noua piață de acțiuni dedicată IMM-urilor, intitulată AeRO, va fi lansată în data de 25 februarie 2015, a anunțat, vineri, directorul general al Bursei de Valori București /BVB/, Ludwik Sobolewski, într-o conferință de specialitate.

“Am lucrat intens la BVB pentru a crea o nouă legendă în Europa Centrală și de Est când vine vorba de piețe de capital. Anul acesta am avut realizări și suntem mai aproape de ceea ce se poate numi piață de capital modernă, dar mai sunt multe lucruri de făcut. Vom lansa o piață nouă pentru afaceri tinere, pentru afaceri inovatoare, creative. Piața de valori va fi inaugurată în 25 februarie anul viitor și aceasta va fi data în care vom avea companii care să construiască piața și care va însemna începutul accesului la piața de capital. Data de 25 februarie va fi una semnificativă și pentru investitori și pentru companii. Ceea ce ne interesează este să nu avem numai companii cotate, ci să să vedem că acestea au trecut cu succes testul pieței. În 25 februarie, vom avea primele companii AeRO care vor obține bani și care vor atrage investitori. Lansarea AeRO va fi o realizare și când vorbim despre piața de capital din România. Pot să vă asigur că piața AeRO Market este un proiect strategic al Bursei de Valori’, a afirmat Sobolewski.

Potrivit oficialului BVB, dezvoltarea Bursei de la București “este un proiect constant’, iar scopul este “nu numai să îmbunătățim ceva pe piața internă, ci să ridicăm profilul acestei piețe la nivel internațional’.

sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *