Luna cadourilor debutează cu licitația AraArt din 3 decembrie, de unde puteți achiziționa cadouri de elită

Nicolae_Vermont_DisperareMiercuri, 3 decembrie 2014, AraArt organizează o licitaţie cu peste 140 de lucrări de artă plastică şi decorativă. Astfel, colecția de lucrări semnate de Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Ștefan Luchian, Samuel Mutzner, Constantin Piliuță sau Max Herman Maxy devine o veritabilă sursă de inspirație pentru idei de cadouri inedite pentru sărbătorile de iarnă.

Evenimentul are loc la Casa Capşa (Sala de Marmură), la ora 19, iar expoziția care anticipează Licitația este deschisă doritorilor de frumos în perioada 1-3 decembrie, între orele 11 și 19.

În cadrul licitației vor fi prezentate 19 tablouri ce surprind atmosfera specifică iernii. Jean Cheller, Dumitru Ghiață, Marius Bunescu, Constantin Piliuță, Cozmin Movilă, Petru Iorgulescu Yor, George Catargi, Vasile Popescu sunt numai câțiva dintre pictorii care semnează tablouri cu străluciri de gheață, ce-ți lasă senzația tăioasă de obraz viscolit.

Din licitație va face parte și o altă lucrare având în prim plan inocența copilăriei, studiul de nud de băiețel intitulat ”Goliciunea”, datând din prima perioadă petrecută în Franța (din 1861 pînă în 1869, cu mici întreruperi), definitorie pentru formația artistică a lui Nicolae Grigorescu, în sensul asimilării noilor tendințe manifestate în pictura vremii.

Lucrările şi detaliile tehnice pot fi studiate pe site-ul Galeriei de Artă şi Casei de Licitaţii AraArt, www.araart.ro.

Casa de licitaţii AraArt s-a deschis în septembrie 2010, având însă activitate de galerie încă din anul 2005. Galeria s-a remarcat în activităţi de ambientare a diferitelor spaţii cu lucrări de autor, prin participarea la proiecte ample precum “Cyber Museum”, alături de instituţii culturale şi educaţionale de referinţă din România (Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Institutul de Istoria Artei, I.N.O.E. etc.).

În plus, oferă consultanţă de specialitate asupra stării de conservare şi furnizează soluţii de panotare corectă a lucrărilor din importante colecţii private.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *