MasterCard Romania a primit licenta pentru platile electronice cu MasterCard si Maestro

1210121022_cosmin_vladimirescu_mastercard_europe_Country_Manager_Romania_MoldovaMasterCard România a primit acceptul Ministerului Finanțelor Publice pentru începerea procedurilor de licențiere a Trezoreriei Statului ca acceptator al plăților electronice cu carduri MasterCard și Maestro, au anunțat, marți, reprezentanți ai procesatorului de plăți.

Potrivit unui comunicat al companiei MasterCard a anunțat că va depune imediat documentația necesară pentru licențierea Trezoreriei și va începe demersurile în cadrul organizației, pentru tratarea întregului proces cu prioritate, pentru ca soluția de plată online să poată fi implementată până în luna martie 2015.

‘Cu această formulă, în care Trezoreria Statului este acceptator, iar contribuabilul poate vizualiza și plăti tot ce datorează statului într-un singur loc, vom dispune de varianta cea mai simplă, mai sigură, mai confortabilă și mai directă de a ne plăti taxele. Pentru stat, aceasta înseamnă o colectare mai rapidă și mai eficientă, pentru contribuabil înseamnă economii de timp și efort atât de mari, încât sunt greu de cuantificat’, a declarat directorul general pentru România, MasterCard, Cosmin Vladimirescu.

Procedurile de licențiere și implementare a soluției de plată online pot dura, conform declarațiilor Ministerului Finanțelor Publice, între 6 și 12 luni, iar MasterCard își propune ca termen de finalizare a operațiunilor luna martie a anului viitor, termen de plată pentru multe dintre obligațiile fiscale ale contribuabililor.

sursa:Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *