Medvedev isi rezerva dreptul de a schimba radical Agentia Federala a Padurilor

Presedintele rus Dmitrii Medvedev isi rezerva dreptul de a schimba radical Rosleshoz, Agentia Federala a Padurilor, daca transferarea acesteia in mod nemijlocit in subordinea guvernului nu ii va imbunatati activitatea, transmite Itar Tass.
“Am luat decizia de a transfera Agentia Federala a Gospodaririi Padurilor in subordinea Guvernului. Daca asta va functiona, este foarte bine. Evident, ca toate documentele sunt pregatite. Dar daca asta nu va fi suficient, imi rezerv dreptul sa schimb radical aceasta strctura”, a declarat ieiri Medvedev la intalnirea privind dezvoltarea gospodaririi padurilor. Presedintele a precizat ca baza normativa si nivelul de organizare al gospodariilor “nu este adecvat”.
“Aceasta nu inseamna ca trebuie sa abandonam tot ce a fost, dar trebuie sa analizam cu cea mai mare atentie si legislatia si structura care ocupa cu aceste chestiuni. Sau structurile – deocamdata nu ma pronunt definitiv”, a afirmat seful statului. In august, Federatia Rusa s-a confruntat cu incendii devastoatoare de padure, care au fost foarte aproape de a paraliza acrtivitatea cpitalei, Moscova si au condus la evacuarea unei unitati de arme atomice. Cateva zeci de persoane au fost ucise, peste o mie ranite, iar pagubele materiale provocate de sinistru depasesc 15 miliarde de dolari. Interventia autoritatilor pentru limitarea efectelor a fost ingreunata de lipsa infrastructurii necesare.

Foto: Itar Tass

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *