Medvedev vrea sa faca rubla convertibila

Rusia vrea ca rubla sa devina una dintre monedele folosite pentru constituirea de rezerve valutare la nivel mondial, a afirmat presedintele Dimitri Medvedev, reluand eforturile pentru a reduce dominatia dolarului, transmite Bloomberg. „Cu doar trei-cinci ani in urma crearea unei noi monede pentru rezerve valutare parea un vis. Acum discutam serios aceasta posibilitate”, a spus Medvedev, intr-un discurs la Sankt Petersburg.

Medvedev, a cerut in mod repetat o moneda supranationala care sa rivalizeze cu dolarul. Liderul de la Kremlin a afirmat ca discutiile cu guvernul chinez continua pentru identificarea de optiuni. La nivel global ar fi nevoie de sase monede in acest sens, a adaugat el. „Dezvoltarea unui centru financiar la Moscova va contribui substantial la intarirea pozitiei rublei ca moneda de rezerva”, a adaugat presedintele.

Rusia urmareste cu atentie ce se intampla in zona euro, a afirmat Medvedev, intrucat aparitia monedei europene ca moneda care sa rivalizeze dominatia dolarului a contribuit la reducerea impactului crizei mondiale. Potrivit economistului sef al Goldman Sachs, rubla si yuanul ar putea fi adaugate, pana in 2015, la cosul de valute in functie de care se calculeaza valoarea drepturilr speciale de tragere,  unitatile Fondului Monetar International.

Foto: paralaxbrief.wordpress.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *