MFE: Fonduri de aproximativ 56 MIL EUR, realocate pentru susținerea pregătirii perioadei de programare 2014-2020

806-ministerul-fondurilor-europeneComitetul de Monitorizare a Programului Operațional Asistență Tehnică 2007 — 2013 a decis în cadrul reuniunii de pe 27 iunie a.c., realocarea unei sume de aproximativ 56 milioane de euro de la axele prioritare 2 și 3 la axa prioritară 1 pentru a susține pregătirea viitoarei de programare 2014-2020 și pentru întărirea capacității administrative a sistemului de gestionare a fondurilor.

Realocarea către axa prioritară 1 a fost decisă în condițiile în care gradul de contractare a fondurilor europene pe această axă este de aproximativ 180% și există portofolii de proiecte în așteptare pentru contractarea de finanțări. Decizia Comitetului de Monitorizare presupune modificarea programului, care va fi supusă aprobării Comisiei Europene.

În cadrul întrunirii reprezentanții Autorității de Management POAT au prezentat măsurile aflate în implementare pentru evitarea pierderii sumelor alocate pentru acest an și pentru anul 2015.

Rata de absorbție curentă la nivelul POAT era de peste 34% la data de 20 iunie a.c., iar gradul de contractare a fondurilor europene alocate României pentru acest program depășea nivelul de 92%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *