MFE: Guvernul României a aprobat un nou împrumut pentru achitarea facturilor către beneficiarii de fonduri UE

Teodorovici-Guvernul României a aprobat în ședința de miercuri, 4 iunie a.c., un nou împrumut de la Trezoreria Statului pentru a pune la dispoziția Autorităților de Management ale programelor operaționale resursele necesare pentru plata beneficiarilor de fonduri europene.

‘În ședința de astăzi, Guvernul României a aprobat alocarea a peste 600 milioane de lei pentru plata beneficiarilor de fonduri europene. Această sumă reprezintă un sprijin considerabil pentru beneficiari, care vor accesa mai rapid banii de care au nevoie pentru a continua implementarea proiectelor. Sumele plătite beneficiarilor vor fi cerute ulterior Comisiei pentru a fi rambursate țării noastre’, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Împrumutul aprobat în ședința de Guvern miercuri, 4 iunie 2014, va fi folosit pentru efectuarea de plăți către beneficiarii de fonduri contractate prin intermediul a patru programe: Programul Operațional Regional, Programul Operațional Sectorial Mediu, Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice, respectiv Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative.

Pentru efectuarea de plăți către beneficiarii Programului Operațional Regional au fost alocate fonduri în valoare de 220 milioane de lei. Pentru decontarea cheltuielilor efectuate de beneficiarii Programului Operațional Sectorial Mediu a fost alocată o sumă de peste 200 milioane de lei, iar pentru cele făcute de beneficiarii Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice — 180 milioane de lei. Totodată, pentru plata beneficiarilor Programului Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative au fost alocate fonduri în valoare de 6 milioane de lei.

Împrumutul de la Trezoreria Statului va fi rambursat de către Autoritățile de Management din sumele încasate de la Comisia Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *