MFE: Noi măsuri pentru bună gestionare a fondurilor europene alocate României

Eugen-Teodorovici-1682Guvernul României a aprobat în ședința de pe 26 iunie a.c., noi măsuri de sprijin pentru asigurarea unei bune gestiuni financiare a fondurilor europene atât de către beneficiari cât și de către autoritățile cu competențe în gestionarea fondurilor europene.

‘Nivelul corecțiilor financiare ce pot fi aplicate beneficiarilor care nu respectă întocmai principiile europene și prevederile legislației în vigoare devine mai flexibil, penalizarea beneficiarilor aplicându-se în funcție de gravitatea abaterii săvârșite. Prin aceste reglementări urmărim îmbunătățirea și eficientizarea mecanismului de prevenire și gestionare a neregulilor ținând cont de experienta avută în utilizarea fondurilor de preaderare și a celor alocate României pentru actuala perioadă de programare. Aceste reglementări urmează să fie aplicate și în perioada de programare 2014—2020. Suplimentar, permitem Autorităților de Management să nu mai sancționeze beneficiarii pentru nereguli care nu au impact financiar’, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Actele normative adoptate în ședința de Guvern de astăzi sunt Ordonanța de urgență privind modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 66/ 2011 privind prevenirea, constatarea și sancționarea neregulilor apărute în obținerea și utilizarea fondurilor europene și/ sau a fondurilor publice naționale aferente acestora, respectiv Hotărârea Guvernului privind stabilirea ratelor aferente reducerilor procentuale/ corecțiilor financiare aplicabile pentru abaterile prevăzute în anexă la Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 66/ 2011 privind prevenirea, constatarea și sancționarea neregulilor apărute în obținerea și utilizarea fondurilor europene și/sau a fondurilor publice naționale aferente acestora. Modificările aprobate corelează prevederile din legislația națională cu cele ale reglementărilor europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *