MFE supune consultării publice un proiect de Instrucțiune pentru a veni în sprijinul beneficiarilor din mediul privat

Eugen-Teodorovici-1649Ministerul Fondurilor Europene a publicat pe 17 iunie a. c., proiectul de Instrucțiune pentru aplicarea prevederilor procedurale ale Ordinului ministrului Fondurilor Europene nr. 1.120/ 2013, care reglementează procedura simplificată de achiziții în cadrul proiectelor implementate de beneficiari din mediul privat.

‘Prin această Instrucțiune vom oferi soluții la cele mai importante și frecvente spețe pe care le întâmpină beneficiarii din mediul privat în aplicarea procedurii simplificate de efectuare a achizițiilor în cadrul proiectelor. Aplicarea acestei proceduri este una dintre măsurile adoptate în 2013 și care are un impact major în bună derulare a proiectelor din fonduri europene implementate de mediul privat. Vă reamintesc, datorită simplificării acestei proceduri, beneficiarii privați care asigură din banii lor peste 50% din suma necesară implementării proiectelor nu mai sunt obligați să respecte reguli stricte, similare cu cele aplicate beneficiarilor publici. Având în vedere importanța acestei reglementări, îi invit pe beneficiarii privați să profite din plin de etapa de consultare publică și să ne transmită eventualele sugestii de îmbunătățire a proiectului de Instrucțiune’, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Din luna octombrie 2013, beneficiarii din mediul privat aplică o procedură simplificată în cazul achizițiilor de bunuri de peste 30.000 de euro, al celor de servicii cu o valoare cuprinsă în intervalul 30.000-207.000 de euro, respectiv al achizițiilor de lucrări cu o valoare cuprinsă în intervalul 100.000 — 5.186.000 de euro. Procedura simplificată este reglementată de Ordinului de ministru nr. 1.120/ 2013, princarea fost abrogat Ordinul 1.050/2012.

Ministerul Fondurilor Europene așteaptă sugestiile și propunerile beneficiarilor referitoare la proiectul de Instrucțiune până la data de 23 iunie a.c., la următoarea adresă de e-mail: contact.minister@fonduri-ue.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *