MFP: Romania va elimina, probabil din luna iulie, impozitul pentru profitul reinvestit de companii

ioana-petrescuRomânia va elimina impozitul pentru profitul reinvestit de companii, posibil din luna iulie, și, de asemenea, va reduce alte impozite pentru a ajuta la crearea de locuri de muncă și a asigura o creștere economică de aproximativ 3% în acest an, a declarat luni pentru Reuters, ministrul Finanțelor Publice, Ioana Petrescu.

Șeful MFP a precizat că Guvernul va reduce, de asemenea, contribuțiile sociale cu cinci puncte procentuale, Taxa pe Valoarea Adăugată la numite produse alimentare și, atunci când își va permite, va introduce un prag mai redus de impozitare pentru cei cu venituri mici.

Ioana Petrescu a arătat, în context, că reducerile de taxe sunt destinate să mențină creșterea economică la un nivel ridicat, însă a subliniat că acestea vor fi însoțite și de măsuri de reducere a deficitului pentru ca România să își îndeplinească țintele fiscale. ‘Este nevoie fie de o mai bună colectare a taxelor fie de o reducere a cheltuielilor și o înghețare a cheltuielilor, pentru că suntem hotărâți să urmăm o politică fiscală prudentă’, a declarat ministrul Finanțelor în primul său intervin cu presa din străinătate de la preluarea atribuțiilor, în luna martie.

În plus, Ioana Petrescu a precizat că Guvernul de la București poartă discuții cu Fondul Monetar Internațional cu privire la revizuirea redevențelor plătite de firmele care exploatează resurse naturale. Potrivit sursei citate, Guvernul analizează ‘revizuirea’ sistemului de redevențe, având grijă în același timp să nu facă investițiile prea scumpe. ‘Am avut discuții îndelungate cu oficialii FMI și vom mai avea și alte discuții pe acest subiect. Trebuie să avem grijă pentru că multe investiții în acest domeniu sunt foarte riscante la început astfel încât dacă le taxăm prea mult ar putea pur și simplu să se renunțe la ele’, a apreciat ministrului Finanțelor.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *