MFP: Un buget de 450 MIL LEI va fi acordat firmelor care creeaza locuri de munca

.Firmele care creează locuri de muncă pot depune în luna februarie cereri pentru ajutor de stat, în cadrul unei noi sesiuni deschise de Ministerul Finanțelor Publice /MFP/, cu un buget total de 450 milioane lei.

‘Ministerul Finanțelor Publice anunță deschiderea unei noi sesiuni de înregistrare a Cererilor de acord pentru finanțare în baza Hotărârii Guvernului nr. 332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă, cu modificările și completările ulterioare, care se va desfășura în perioada 02 — 27.02.2015, cu posibilitatea prelungirii în condițiile legii, bugetul total alocat sesiunii fiind de 450 milioane lei’, se arată într-un comunicat al MFP.

Prima sesiune de înregistrare a cererilor de acord pentru finanțare în baza acestei scheme de ajutor de stat, derulată în perioada 22 septembrie — 28 noiembrie 2014, a atras interesul mediului de afaceri, fiind înregistrate 49 de cereri în valoare de 207,9 milioane lei, din care 30 de întreprinderi, ce vor crea 3.724 noi locuri de muncă, au fost selectate pentru etapa a doua de evaluare.

‘Este vorba despre acordarea unui ajutor de stat de maxim 50% din costurile salariale totale ale companiilor care creează minim 10 noi locuri de muncă. Această schemă de ajutor de stat va conduce la crearea a 3.724 de noi locuri de muncă’, a explicat ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov.

sursa: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *