Ministerul Fondurilor Europene pregătește lansarea a patru apeluri de proiecte în cadrul POS DRU

Eugen-Teodorovici-1572Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), supune consultării publice ghidurile pentru lansarea a patru tipuri de cereri de proiecte.

În cadrul acestor apeluri vor fi acordate fonduri pentru:
* formarea profesională a personalului medical din domeniul cardiologiei pediatrice;
* formarea profesională a personalului medical care realizează transplanturi;
* îmbunătățirea participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii;
* susținerea parteneriatelor transnaționale cu impact asupra pieței muncii.

‘Cele patru cereri de proiecte sunt gândite astfel încât banii europeni să rezolve o parte din problemele pe care încă le avem în prezent. Prin acordarea de finanțări pentru formarea profesională a personalul medical din domeniul cardiologiei pediatrice vom aduce medici din afara țării care vor opera aproximativ 3.000 de copii care suferă de boli grave. Mult mai important, aceștia vor pregăti medicii români să realizeze respectivele intervenții pentru ca România să aibă un număr ridicat de specialiști în acest domeniu. Astfel, datorită acestor finanțări, medicii noștri vor putea salva viețile multor copii. O altă cerere de proiecte, destinată tot personalului medical, va sprijini formarea profesională a personalului care efectuează transplanturi. În același timp, două apeluri vor viza susținerea formării profesionale a persoanelor vulnerabile. Pe măsură ce lansăm astfel de cereri de proiecte, dedicate, am satisfacția că banii europeni își ating scopul de a salva vieți, de a îmbunătăți nivelul de trai al românilor, de a susține dezvoltarea societății. Adică, fondurile europene încep să fie mai bine folosite: pentru România și pentru români!’, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Ministerul Fondurilor Europene așteaptă propuneri și sugestii pe marginea documentelor necesare pentru lansarea celor patru cereri de proiecte în cadrul POS DRU până la data de 24 iulie a.c., ora 12.00, la următoarea adresă de e-mail: consultareGSCS@fonduri-ue.ro.

Documentele publicate pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene spre consultare publică, în data de 18 iulie a.c., sunt următoarele:

* DMI 3.2. strategic — ‘Competențe pentru competitivitate în domeniul medical — cardiologie pediatrică’;
* DMI 3.2. strategic—’Competente pentru competitivitate în domeniul medical — transplant de organe, țesuturi și celule’;
* DMI 6.4. strategic—’Inițiative transnaționale pentru o piață incluzivă a muncii’;
* DMI 6.2. strategic—’Formare profesională pentru îmbunătățirea participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *